У Туреччині арештували ймовірного ініціатора перевороту - ЗМІ

Субота, 16 липня 2016, 22:10

Серед заарештованих за підозрою в участі у військовому перевороті в Туреччині був колишній головком ВПС генерал Акін Озтюрк, якого вважають одним з ініціаторів заколоту.

Також заарештований командувач другою армією, генерал Адем Худуті, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на Daily Sabah.

Раніше в четвер у турецьких ЗМІ з'явилася інформація про те, що за проваленим військовим переворотом стоять двоє людей. Перший - це Озтюрк, другим ініціатором змови вважають генерал-лейтенанта Метіна Лійділа, одного з командувачів сухопутних військ.

Уміт Дундар, якого в ніч на суботу призначили в.о. глави генштабу, повідомив, що змовники - це в основному військовослужбовці військово-повітряних сил і військової поліції.

Разом з тим, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав владу США видати Туреччині Фатуллаха Ґюлена, якого він звинувачує у спробі військового перевороту.

"Я звертаюся до влади США, глави Білого дому. Я сказав це особисто Бараку Обамі: "Депортуйте особу, яка проживає в Пенсильванії, і видайте Туреччині. Я говорив про те, що він готує переворот, але ви мене не послухали". Тепер, на тлі спроби перевороту, я знову звертаюся до американської сторони, видайте цю особу Туреччині", - цитує президента агентство "Анадолу".

У той же час, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив, що в найкоротші терміни грецька сторона екстрадує до Туреччини вісьмох зрадників, які втекли до Греції на вертольоті.

"Я провів телефонні переговори з міністром закордонних справ Греції Нікосом Коціасом. Як він сказав, в найкоротші терміни грецька сторона екстрадує до Туреччини вісьмох зрадників, які втекли до Греції", - сказав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News