Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ затягує передачу кримських ув'язнених – Мін'юст

Понеділок, 18 липня 2016, 12:41

Переговори щодо передачі Україні українських ув'язнених, які відбувають покарання в окупованому РФ Криму, ще тривають, російська сторона поки не дала "добро" для їх передачі.

Про це сказала перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова у понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми надіслали лист, я підписала, в ньому ми поінформували російську сторону, що готові прийняти всіх і розмістити. І після цього наш омбудсмен і російський омбудсмен продовжують переговори", – сказала вона.

Севостьянова зазначила, що поки мова йде про переговори тільки у форматі двох омбудсменів.

Вона підкреслила, що в даному питанні має бути "комплексне рішення", яке знаходиться не тільки в повноваженнях омбудсменів.

"Потім будуть проговорюватися механізми (передачі та розміщення – ред.), якщо, дай Бог, у них це рішення буде все-таки прийнято", – додала Севостьянова.

"Тобто, з кримського питання ми чекаємо поки їхню офіційну позицію. Було висловлено побажання (з боку Росії – ред.), але поки що для реалізації цього побажання ніяких дій не зроблено", – пояснила вона.

Севостьянова зазначила, що складно говорити про часові рамки передачі; українська сторона готова розпочати процес у будь-який момент.

"Будемо дивитися, як вони відреагують. З моєї точки зору, там немає нічого складного: якщо є політична згода, то можна приступати до процесу. Нам головне розуміти, чи це реально рішення вищого керівництва чи це була декларація омбудсмена заради реалізації якихось тимчасових інтересів, щоб показати Росію в кращому світлі", – розповіла вона.

Що стосується питання про можливу видачу Україні політичних в'язнів, зокрема – Станіслава Клиха і Миколи Карпюка, що знаходяться на території РФ, то за словами Севостьянової, позитивних новин поки теж немає.

"На жаль, щодо всіх тих, по кому запущені процедури (про видачу за конвенцією – ред.), поки немає ніякої додаткової інформації", – сказала заступник міністра.

"Ми щодо всіх політв'язнів, по кому є рішення суду, за згодою їх або їхніх родичів на передачу по конвенції, запустили процедури. Терміни у РФ не обмежені", – додала Севостьянова.

Як повідомлялося, український і російський омбудсмени Валерія Лутковська та Тетяна Москалькова укладуть угоду про переміщення низки в'язнів з окупованого Сімферополя на материкову Україну.

Як відомо, у травні Лутковська повідомляла, що Росія відхилила всі пропозиціїпередати Україні ув'язнених, які були у кримських в'язницях на момент анексії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:18
Вчені вперше у світі здійснили пересадку ниркової тканини між ембріонами щурів
12:17
мапаВ Україні дещо знизиться температура, а на Великдень – подекуди короткочасні дощі
12:08
Більшість американців вірять, що Китай використовує TikTok для впливу на громадян – опитування Reuters
11:57
Зеленський про саміт у Швейцарії: Запрошені глави держав з усіх континентів
11:56
16-річного хлопця та його родину повернули з окупованої Херсонщини
11:54
Знищено замовлень на 3 мільйони: "Нова пошта" поділилася фото наслідків удару РФ
11:51
У США українського хакера засудили до майже 14 років в’язниці за кіберзлочини
11:36
велоспортПогачар, Лапорт і Алафіліпп їдуть на "Джіро д'Італія"-2024. Оголошені склади команд
11:35
Кулеба пояснив, чому Україна не кличе Росію на саміт миру
11:24
відеоРосіяни скаржаться на нічну атаку дронів в 7 регіонах: били по об'єктах енергетики 
Усі новини...
Реклама: