Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія відмовилася повертати українських в'язнів з Криму

Четвер, 26 травня 2016, 16:12

Омбудсмен України Валерія Лутковська заявила що Росія відхилила всі пропозиції української сторони про передачу українців з в'язниць Криму.

Про це йдеться у її заяві, оприлюдненій у четвер.

Мова йде про українців, які перебували у закладах обмеження волі на півострові в момент його анексії РФ.

"Ймовірно, пані Москалькова (омбудсмен РФ - ред.) ще не ознайомилася з усіма деталями щодо наших ініціатив, в тому числі із залученням міжнародних організацій, які ми вже два роки пропонуємо реалізувати з метою передачі осіб, які перебувають в місцях несвободи на території окупованого Криму", - йдеться у заяві.

"Більш того, ситуація ускладнюється, тому як більшість осіб, які перебувають в місцях несвободи, були примусово прийняті до громадянства Росії і в подальшому переміщені у віддалені регіони РФ", - додала вона.

За її словами всі "пропозиції були відхилені попередницею пані Москалькової, Еллою Памфиловой, або пропонувалося застосування неприйнятних норм міжнародного права, використання яких означало б визнання Україною юрисдикції Росії в Криму".

Лутковська заявила, що "висловлює свою повну готовність почати активні дії по переміщенню осіб з території окупованої АР Крим".

"Користуючись нагодою, повторно висилаю проект Меморандуму про введення ad hoc механізму переміщення осіб з території Криму на материкову частину України", - заявила вона.

Як відомо, уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що Україна не забирає своїх в'язнів з Криму і не цікавиться цим питанням.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування