Федорко сховався у лікарні "Укрзалізниці". Левін перебуває в нейрології

Понеділок, 4 липня 2016, 14:44

Директор із вантажних перевезень і логістики "Укрзалізниці" Іван Федорко перебуває у лікарні "Укрзалізниці" після ДТП і втечі від лікарів, які намагалися зробити тест на вміст алкоголю в його крові.

Про це повідомив речник Національної поліції Київської області Микола Жукович журналістам, передав "канал 112".

"Що в нього за діагноз, чому він туди потрапив, зараз наші працівники встановлюють", – сказав він.

"Відкрито 2 кримінальних провадження – перше за ч.1, 286 ст ККУ "порушення правил дорожньої безпеки" і 342 КК – суперечення працівнику правоохоронного органа", – повідомив Жукович.

"Коли брали кров на аналіз у лікарні у водія Audi, зайшли двоє чоловіків, силоміць забрали цього водія, сказавши, що ми йому самі надамо допомогу, відштовхнувши при цьому працівника поліції, забрали водія, посадили в легковик і вивезли з лікарні. На всі заперечення лікарів і слідчих стосовно того, що йому (Федорку) тут теж можуть надати фахову допомогу, вони заперечили і повезли його в інший заклад", – розповів він.

Поліція включила всі оперативні засоби – і за кілька годин встановила його місцеперебування. "Ми біля палати, де він перебуває, виставили двох працівників поліції для того, щоб слідкувати за можливим пересуванням цього чоловіка (Федорка)", – сказав Жукович.

Стосовно нетверезості Федорка він сказав: "Принаймні свідки ДТП і лікар у поясненнях пишуть, що на вигляд він був не тверезий… А під час взяття проби крові двоє чоловіків вивели його з лікарні… Думаю, що ті лікарі, які з ним зараз працюють у відомчій лікарні, вони теж візьмуть відповідні аналізи крові – і вони будуть фігурувати в його медичній картці".

Щодо посвідчення громадської організації ветеранів МВС у Федорка Жукович азначив, що це – громадська організація, а "до органів внутрішніх справ він стосунку не має".

Жукович зазначив, що дітям іншого водія – фотокореспондента Макса Левіна – нічого не загрожує, а от у дружини є перелом.

Керівник Національної поліції Хатія Деканоідзе сказала, що Федорку вручать підозру.

Між тим, Макс Левін перебуває у нейрологічному відділенні однієї зі столичних лікарень, повідомляє ТСН. Там перебуває його син. Руки заліплені лейкопластирем. Футболка в крові. Почувається нормально.

Дружина фотографа отримала численні переломи і забій мозку. Її з місця ДТП доставили до лікарні у Боярці. Сину Левіна зробили томографію – загрози для життя немає.

Левін розповів, що Федорко намагався "домовитися": "Через хвилин 20 приїхав їхній кум, друг, сват, брат, не знаю… лисий, якого почали представляти ніби він водій. Він надав слідчому своє посвідчення, сказав, що прав у нього немає, документів немає, нічого немає. До мене він підходив хотів "порішать", перегаром дихав на мене, казав, давай, ми тобі все купим. Я сказав, що ми все будем оформлювати, як має бути".

Поліція встановила, що 3 липня о 19:15 на дорозі ЗабірꞋя – Боярка водій Audi Q7 виїхав на зустрічну смугу – сталося лобове зіткнення з авто "Dacia". Троє пасажирів Левіна – дружина і двоє дітей віком 4 та 6 років – потрапили до лікарні.

ДТП за участю чиновника
ДТП за участю чиновника "Укрзалізниці" й Левіна
Фото Нацполіції

Винуватець ДТП, 49-річний киянин, втік із медичного закладу під час освідування на алкогольне сп’яніння. Він виявився чиновником "Укрзалізниці", хоча намагався вдати причетність до органів МВС. Згодом Федорка виявили в одній із реанімацій.

 

Його відсторонено від посади на час розслідування.

Народний депутат Антон Геращенко повідомив у Facebook, що "готуються документи до суду на вибір запобіжний заходу".

"Слідство, швидше за все, проситиме арешту через те, що Федорко втік із лікарні, де йому робили огляд", – додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
Усі новини...