Аваков пояснив, чому захищає Киву

Середа, 6 липня 2016, 10:43

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає колишнього начальника департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Іллю Киву незамінним в складних ситуаціях.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Коли Кива вивозив мирних людей з Дебальцевого, коли там "шмаляло" кругом, він усім підходив. Коли Кива був комендантом у Волновасі і керував військовим підрозділом, він усім підходив. Коли військові дії закінчилися, і відчайдушний Кива прийшов на роботу в мирний Київ, він став багатьом незручний. Я ж своїх людей не кидаю", – заявляє Аваков.

"Кива – людина-воїн, ідеальний на війні. Для мирного життя з його якостями характеру він не дуже підходить. З іншого боку, він досить цілісна людина з усіма своїми плюсами і мінусами" – зазначив глава МВС.
Щодо конфлікту Киви з главою Нацполіції Хатією Деканоїдзе Аваков зазначив наступне:

"Не можна витрачати більшу частину часу і сил на боротьбу з Хатією, з якою він не зійшовся темпераментом, і в ній нема до нього стільки довіри, скільки є у мене. Коли Хатія займалася проектним менеджментом в ранзі мого радника, а він воював під Волновахою, вони не перетиналися".

"Я можу йому сказати "А, Б, В", а вона – не може. І він така людина. І, так, він провів блискучу операцію із затримання ключового наркодилера Києва, який приніс йому хабар. В складних ситуаціях, з викликом і гостротою Ілля хороший", – додав міністр.

Аваков також зазначив, що підтримує Киву в його бажанні балотуватися в депутати на позачергових виборах по Херсонській області.
"Так, нехай балотується. Бажаю йому успіху на цій ниві!".

Як відомо, Киву звільнили з посади начальника департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції 19 травня 2016 року після скарг на його нетолерантні висловлювання. Перед тим він кілька разів відмовився пройти переатестацію.

Він також відхилив пропозицію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова очолити департамент з питань ветеранів антитерористичної операції.

Він балотується на довиборах до Верховної Ради самовисуненням по округу №183 у Херсоні.

До рішення балотуватися Кива повідомляв, що написав заяву про взяття його на службу до Нацгвардії, але на службу він не заступив.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування