Гелетей: охоронці Януковича, які залишилися в УДО, – чисті перед законом

П'ятниця, 8 липня 2016, 13:53

Начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей пояснив, що співробітники УДО, які охороняють президента Петра Порошенка, не здійснювали кримінальних злочинів і не підпадають під люстрацію.

Про це він сказав в коментарі "Українській правді".

"Ці четверо... деякі з них працювали ще й з Ющенком і за часів Кучми і при Януковичі...", – сказав Гелетей.

За словами Гелетея, вони відповідально виконують свої обов'язки і не вчиняли неправомірних дій:

"Вони діють чітко відповідно до українського законодавства. Всі ті військовослужбовці, які підпадали під люстрацію відповідно до закону про очищення влади, – звільнені. А всі інші відповідають за конкретні дії".

"Основне правило для військовослужбовців держохорони – вони не не вибирають собі охоронюваних осіб", – підкреслив Гелетей.

"Незалежно від того, чи буде завтра прем'єр-міністром Петров-Сидоров, – для нас не прізвище грає роль, а посада. Вибрали людини прем'єр-міністром – тут же автоматично ми забезпечимо йому охорону відповідно до закону" – сказав генерал-полковник.

За словами Гелетея, з Януковичем виїхало 15 осіб, які охороняли його:

"Коли Янукович їхав, в останній день вони здали зброю, посвідчення, написали рапорти на звільнення і старими керівниками (попередниками Гелетея - ред) були звільнені відповідно до українського законодавства. Відносно звільнення, ніби все було по букві закону".

"Інше питання – те, що вони незаконно перетнули державний кордон. Те, що вони вивозили з Януковичем – гроші, матеріальні цінності – це участь в скоєнні злочину", – зазначив Гелетей.

За його словами, до тих, хто залишився, немає ніяких претензій про порушення інструкцій або статуту:

"Справа не в тому, з ким він працював, він виконував наказ як військова людина" – підкреслив Гелетей.

Як повідомлялося, в розслідуванні програми "Схеми", журналісти з'ясували, що президента Петра Порошенка охороняють співробітники УДО, які тривалий час охороняли Віктора Януковича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування