Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Холодницький побоюється, що фігуранти "справи ОПЗ" втечуть за кордон

Понеділок, 1 серпня 2016, 20:25
Холодницький побоюється, що фігуранти справи ОПЗ втечуть за кордон

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький нагадав органам прикордонної служби, СБУ і ДФС, що вони повинні будуть повідомити САП, якщо з країни спробують втекти чиновники ОПЗ Сергій Перелома і Микола Щуриков.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

"У разі виявлення спроби підозрюваних покинути територію України Державна прикордонна служба, СБ України та митні підрозділи ДФС мають невідкладно повідомити про таку спробу прокурорів САП та детективів НАБ України та затримати їх на кордоні", - написав він.

"Прокурори-процесуальні керівники САП роблять усе, щоб довести кримінальне провадження про розтрату майна державного Одеського припортового заводу до судового розгляду і вироку. Але зараз важливо, щоб підозрювані не втекли з країни та постали перед судом", - додав Холодницький.

За його словами "прокурорська практика і десятирічний досвід неодноразово доводили, що численні запевнення та клятви підозрюваних не стають їм на заваді для наступної втечі".

"Сподіваюсь, що це кримінальне провадження стане винятком і нам не прийдеться в майбутньому повторно звертатись до суду з відповідним клопотанням через причину... відсутності підозрюваних", - написав Холодницький.

Як відомо, у понеділок Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти першого заступника директора Одеського припортового заводу Миколу Щурікова. Апеляційний суд застосував до Щурікова запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета стеження.

1 серпня Апеляційний суд відпустив під домашній арешт Перелому.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування