Штайнмаєр і Лавров обговорять ситуацію в Криму

Понеділок, 15 серпня 2016, 00:34

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в ході візиту в РФ 15 серпня обговорить з главою російського МЗС ситуацію в Криму.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Німеччини з посиланням на заяву Штайнмаєра виданню Die Welt в неділю, передають Українські Новини.

"Недавнє загострення має спантеличувати нас. Ніхто не зацікавлений... в подальшій ескалації. Ми очікуємо, що вони (Росія і Україна) не зроблять кроків, які могли б привести до подальшого загострення становища", - зазначив Штайнмаєр.

"Крім того, ми очікуємо, що даним подіям (затримання російськими правоохоронцями підозрюваних в підготовці терактів в Криму) буде дано об'єктивне пояснення, яке піддається перевірці... Я буду про це говорити в ході відвідування Єкатеринбурга наступного понеділка з російським міністром закордонних справ", - заявив він.

Також Штайнмаєр відзначив відсутність прогресу в реалізації домовленостей, досягнутих в Мінську в лютому 2015 року, через небажання обох сторін йти на поступки.

"Не дивлячись на інтенсивні зусилля, не вирішено питання поліпшення ситуації з безпеки в східній частині України і угоди про місцеві вибори", - сказав міністр.

За його словами, незважаючи на труднощі, Німеччина разом із Францією будуть продовжувати роботу над реалізацією сторонами конфлікту "мінських домовленостей".

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування