Ситник підозрює, що з Манафортом і грошима ПР буде довга історія

Понеділок, 15 серпня 2016, 16:46

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник визнає складність висування претензій американському консультанту Полу Манафорту у так званій справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Про це він сказав на брифінгу у понеділок, відповідаючи на запитання журналістів.

"Серед прізвищ осіб так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів значиться це прізвище. І, відповідно до цих списків, витрати, пов’язані з даною особою, починаючи з 20.11.2007 року було виділено загалом понад 12 мільйонів доларів США. Останній запис у книзі стосовно Манафорта дотується 5 жовтнем 2012 року", – констатував Ситник.

"Але наявність прізвище Манафорта не означає, що він дійсно отримував ці кошти, оскільки там стоять підписи від імені інших осіб. І не конкретизовано, на які саме цілі видавалися ці кошти", – наголосив він.

"Зараз слідство триває, і говорити про перспективу ще рано", – додав директор НАБУ.

На запитання, чи є шанс довести, що Манафорт отримував кошти від Партії регіонів, Ситник відповів: "Знаєте, шанс завжди є. Що стосується самої "чорної бухгалтерії" – самі по собі ці документи не можуть бути беззаперечним доказом, але вони можуть бути доказом у сукупності з іншими доказами…".

"Частину з цих матеріалів ми передали, наприклад, в Управління Генеральної прокуратури, де розслідується провадження щодо узурпації влади колишнім президентом України Віктором Януковичем", – сказав він.

"Частину матеріалів – ми оцінку будемо давати самі. І зараз триває збір доказів, щоб довести, що це дійсні списки, довести, що певні люди ставили там свої підписи, і довести, що ці кошти були отримані. Я думаю, найближчим часом, перші результати вже будуть", – повідомив Ситник.

"Що стосується Манафорта – тут трохи складніше, бо там немає конкретизації, за що це (виділено кошти), і він не займав посаду в Україні. Це трохи довша історія – і прогнози я не робитиму", – додав він.

Як відомо, The New York Times з посиланням на НАБУ написала, що керівник передвиборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів з України з 2007 по 2012 рік.

В Антикорупційному бюро стверджують, що ім'я Манафорта 22 рази фігурує в так званій "чорній касі", в якій містяться дані про корупційну діяльність "Партії регіонів" за 5 років.

Сам Манафорт заперечив отримання 12,7 млн доларів з "чорної бухгалтерії" партії екс-президента України Віктора Януковича.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News