Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд скасував усі засідання, щоб розглянути справу "Торнадо"

Вівторок, 16 серпня 2016, 11:42

Оболонський районний суд Києва оголосив 16 серпня неробочим днем на час засідання щодо справи роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо".

Про це у вівторок заявила прес-секретар Оболонського райсуду Києва Інна Свинаренко.

"У зв'язку з повідомленнями про можливість блокування роботи суду для забезпечення безпеки як відвідувачів, так і працівників суду – сьогоднішній день вівторок, 16 серпня , оголошено розпорядженням голови суду неробочим днем", – зазначила вона.

 
Суді посилено охороняють
уп

За її словами, у вівторок буде розглядатися виключно справа по "Торнадо".

Прес-секретар підкреслила, що дев'ятьох обвинувачуваних вже доставили до суду, також у суді вже перебувають прокурори та склад суду, адвокатів поки не було.

"Суд забезпечує вже вчетверте явку потерпілої (епізод кримінальної справи за звинуваченням у згвалутванні - ред.)", – додала вона.

Наразі приміщення суду оточено правоохоронцями, відвідувачам пройти в суд неможливо.

 
уп

Як відомо, в Оболонському районному суді Києва підтримується державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо командира роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" ГУМВС України в Луганській області Оніщенка, а також 11 бійців роти за обвинуваченням у вчиненні ряду злочинів у складі злочинної організації, у тому числі тяжких та особливо тяжких.

Засідання суду неодноразово зривали прихильники "торнадівців".

Зокрема поліція оголосила про підозру трьом активним учасникам подій біля Оболонського райсуду Києва 2 серпня, де сталися бійки між правоохоронцями та активістами добровольчих батальйонів.

Генпрокуратура оприлюднила відеозапис судових засідань над 11 колишніми бійцями розформованого батальйону МВС "Торнадо" та над його екс-командиром Русланом Онищенком.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування