На параді 24 серпня військові покажуть зразки нової форми

Вівторок, 16 серпня 2016, 14:11

Міністерство оборони планує затвердити остаточний варіант нових зразків форми для військовослужбовців до липня 2017 року.

Про це повідомляє у вівторок прес-служба відомства.

"Наразі розпочався етап тестування та доопрацювання зразків військової форми. Кінцеві варіанти одностроїв, з врахуванням всіх наданих пропозицій та зауважень буде затверджено в першому півріччі 2017 року", – зазначив речник Міноборони Олексій Чернобай.

 

Експериментальні зразки нової форми планують продемонструвати на параді до Дня Незалежності України.

"Ці зразки виготовлені відповідно до концепції форми одягу військовослужбовців, затвердженої президентом України", – зазначив Чернобай.

 

За його словами, над створенням нової військової форми працювала робоча група, до якої увійшли представники Міноборони, Волонтерського десанту, геральдисти, художники та історики.

"Загалом близько 20 спеціалістів майже півтора року розробляли військові однострої", – розповів підполковник.

 

Чернобай зазначив, що під час створення нових військових одностроїв було враховано національні традиції та існуючу форму армій різних країн світу.

 
 
 

Як повідомлялося, під час параду на День Незалежності в Києві буде застосована модернізована техніка, яка надійшла з заводів та підприємств оборонно-промислового комплексу та техніка, що знаходилась у резерві Міноборони.

В урочистостях візьмуть участь понад 4000 військовослужбовців представників Збройних Сил, Нацгвардії, прикордонників та поліцейських, а також буде задіяно понад 200 одиниць військової техніки.

Також участь братимуть військові оркестри різних військових формувань.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування