Насірова допитали у справі Онищенка

Четвер, 18 серпня 2016, 11:54
Насірова допитали у справі Онищенка

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров був допитаний у справі депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка, який підозрюється у розкраданні коштів державної компанії "Укргазвидобування".

Про це директор НАБУ заявив в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Голова ГФС Роман Насіров, наскільки я знаю, вже був допитаний в якості свідка. Адже це в податковій приймалося рішення, наприклад, про відстрочку сплати ренти. Зараз ми проводимо слідчі дії та економічні дослідження з цього приводу", – сказав він.

Ситник нагадав, що Онищенко вже оголошений у всеукраїнський розшук і до кінця цього тижня, ймовірно, буде оголошений у міжнародний.

Він додав, що у справі Онищенка фігурують кілька банків, на рахунках у яких заарештовано близько 7 млн євро.

"Загальна ж сума арештованих активів, йдеться не тільки про гроші, а й майно, що становить близько 700 млн гривень", – сказав він.

Як відомо, за даними слідства, Онищенко з поплічниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через "псевдобіржі", що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд гривень.

Керівниками злочинного угрупування крім самого депутата вважаються його матір Інесса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.

Сам Онищенко заперечує всі звинувачення на свою адресу.

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News