Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До українця, якому "шиють" теракти в Криму, не пускають адвоката

П'ятниця, 19 серпня 2016, 15:47

Адвокат Євгена Панова, якого в Росії звинувачують у нібито підготовку терактів в анексованому Криму, не може відвідати свого підзахисного.

Про це повідомив Кримській правозахисній групі брат Панова Ігор Котелянець.

Відзначається, що сім'я Панова для його захисту уклала угоду з адвокатом, щоб представляти його інтереси в Криму. Адвокат вже кілька днів намагається домогтися зустрічі зі своїм підзахисним, він ходив до слідчого, але слідчий поки не дав можливості зустрітися з Пановим.

Слідчий заявив, що у затриманого нібито вже є адвокат. Ігор Котелянець підкреслює, що сім'я укладала договір тільки з одним адвокатом, якого поки не пустили до Панова.

Експерти Кримської правозахисної групи не виключають, що Панова примушують відмовлятися від будь-яких адвокатів, крім тих, які "влаштовують" слідство і ФСБ

На думку брата, слідчі спеціально не пускають адвоката, щоб продовжити "вибивати" з Панова "потрібні свідчення".

Як відомо, Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". 

Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

За попередніми даними Головного управління розвідки Міністерства оброни України, Панов сам приїхав до Криму, де його затримали.

11 серпня російський телеканал оприлюднив відео допиту українця Євгена Панова, якого російські спецслужби підозрюють в організації диверсії в Криму. На змонтованому зі шматків відео Панов дає зізнавальні свідчення.

Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для Євгена Панова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців.

Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

15 серпня російські ЗМІ повідомили, що кількість затриманих за так званій "справі про підготовку диверсій в Криму" збільшилася до дев'яти осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування