Брат Панова вважає, що бійця викрали й вивезли до Криму

Четвер, 11 серпня 2016, 11:39
Євген Панов

Українця Євгена Панова викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму, вважає його брат Ігор Котелянець.

"Я досі не можу повірити в реальність подій. Мого брата викрали. Не існує жодного іншого варіанта, як він міг опинитися в Криму", – написав він у Facebook.

Згодом Котелянець розповів журналістам у Києві: "Мій брат минулого тижня планував разом зі своїм другом з Енергодара поїхати до запорізького міського госпіталю на якісь реабілітаційні заходи. Вони кілька днів це планували і останнього моменту його друг сказав, що у нього якісь справи виникли й він не може поїхати".

Євген Панов, за словами рідного брата, вирішив не їхати один до військового госпіталю, натомість планував зустрітися з кимось із друзів з області – "чи то з якогось сусіднього села, чи то з сусіднього міста".

Котелянець зазначив, що брат – АТОшник, з серпня 2014-го до серпня 2015 року воював на Донбасі, а коли повернувся з АТО – займався волонтерською діяльністю, тож у нього з'явилося значно більше друзів, знайомих, нових людей, бо люди масово допомагали Сходу.

"До кого саме він поїхав – я не знаю, але він виїхав у суботу вранці на своїй машині, взяв лише маленьку сумку, в яку поклав рушник, білизну, зубну щітку – все" – сказав чоловік.

"На відео його затримання, яке показують російські телеканали, як його ведуть по відділку міліції, він іде у звичайній футболці, звичайних штанях – треніках. Я впізнаю цю футболку, у ній він міг поїхати десь в гараж ремонтувати машину чи на дачу на шашлики. Тому я думаю, що він просто хотів зустрітися з кимось із друзів, на якийсь шашлики – справа вихідного дня, не більше", – заявив Котелянець .

Він уточнив, що брат "брав до цього за свій рахунок (вихідний) у понеділок – щоб поїхати у військовий госпіталь".

"Оскільки з госпіталем не склалося, він попередив дружину: "Я поїду, але я повернуся в неділю – може, ще в понеділок". Останнього разу дружина розмовляла з ним у суботу ввечері, він подзвонив сказати, що все окей, я завтра буду", – зазначив брат Панова.

"У неділю він вже не виходив на зв’язок… Чому одразу не подумали про погане? Тому що в нього старий Lenovo телефон, який останнім часом часто розряджався – навіть коли він їздить містом, його ледве вистачало на півдня… Подумали, що він просто десь за містом, у нього сів телефон... До того ж мені пізно ввечері в суботу прийшла смс-ка "ваш абонент знову на зв’язку". Я перетелефонував, але він знову поза зоною.. ", – пояснив він

"Чекали його в неділю – нема, чекали в понеділок – нема, і починаємо якісь розшуки… Він не з'явився у вівторок – ми вже потужно стали шукати. У середу ми дізнаємося з новини на "Українській правді", що в Криму затриманий Євген Панов, 1977 року народження… Коли показали відео, я впевнився, що це він" – сказав Котелянець.

Він заявив також: "Я звертався по допомогу до високих осіб, мені обіцяли, що дізнаються, перетелефонують – але досі мені ніхто не перетелефонував"

Котелянець зазначив, що у брата, як в АТОшника, була форма, берці, якесь спорядження – воно і зараз знаходиться на балконі в нього вдома.

"Я припускаю, що його викрали. Це єдина моя версія… Коли він їду кудись далеко, він не їде на машині своїй", – сказав він.

Котелянець наголосив, що на відео не видно Панова зі зброєю – а лише він у коридорах відділку. А крім того, ФСБ заявляла про групу з 15 осіб, а показали лише Панова.

Він звертатиметься до влади з тим, щоб виручати брата.

Раніше Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". Панова затримано.

Представники української влади звинувачення відкидають і підозрюють російську владу у провокаціях із метою виправдання свої дій абощо.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування