Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Друга Врадіївка": на Миколаївщині поліція до смерті забила чоловіка

Середа, 24 серпня 2016, 19:47

У ніч на середу в райцентрі Криве Озеро Миколаївської області співробітники місцевого відділу поліції на смерть забили молодого чоловіка.

Як повідомляє миколаївське видання "Новости-N", подробиці події до кінця не відомі.

"За попередніми даними, інцидент стався вночі у будинку загиблого. Між чоловіком і дружиною сталася сімейна сварка. Після сварки чоловік вийшов з дому і ліг спати в автомобілі. А перед цим дружина викликала поліцію. За викликом спочатку приїхали троє поліцейських, які зайшли у двір і витягли чоловіка з машини. На руки йому наділи наручники. Після цього з райвідділу приїхали ще троє поліцейських. Чоловіка почали бити прямо на очах у дружини, його матері та двох дітей і забили до смерті", - пише видання.

 

Загиблого звали Олександр Цукерман, йому був 31 рік. За словами сусідів, родина була цілком благополучною, жила в достатку. Сам Цукерман також характеризується позитивно, ні в пияцтві, ні в буйній поведінці ніколи помічений не був.

Видання повідомляє, що біля будинку загиблого зібралося близько 200 місцевих жителів, які вкрай обурені тим, що сталося. Мешканці не давали поліцейським вивезти тіло до Первомайська на судово-медичну експертизу під приводом того, що "вся поліція в Первомайську продажна".

 

Пізніше всі шестеро поліцейських, які брали участь в інциденті, за постановою слідчого були затримані в порядку ст. 208 КПК України. Було прийнято рішення про етапування їх до Миколаєва.

Однак біля Кривоозерської прокуратури зібралися кілька сотень жителів Кривого Озера, повних рішучості вчинити самосуд над підозрюваними у вбивстві.

 

Коли затриманих почали виводити з прокуратури, люди накинулися на них, незважаючи на поліцейський кордон. В результаті деякі з шести затриманих отримали тілесні ушкодження. Після того, як усіх повантажили в автозак, натовп почав розхитувати автомобіль і тільки дивом його не перекинув.

 

В результаті зіткнення кілька співробітників поліції, які намагалися забезпечувати порядок, отримали тілесні ушкодження.

 

Люди зібралися біля райвідділу поліції і вимагали, щоб до них вийшов начальник відділу поліції.

"Лунають заклики про штурм. Люди говорять про те, що буде "друга Врадіївка", - пише видання.

 

Переговори з присутніми вів заступник начальника ГУ Нацполіціі в Миколаївській області Артур Гаспаров. На місці перебував також заступник прокурора області Степан Божило.

Разом з тим, поліція Миколаївської області має зовсім іншу версію подій.

Як повідомляє прес-служба обласної поліції, близько 3 години ночі 24 серпня до поліції Кривоозерського району звернувся 46-річний місцевий мешканець із заявою про те, що його побив 32-річний чоловік, відібравши його особисті речі та гроші.

Майже одночасно надійшло повідомлення по телефону про те, що той же порушник за місцем свого мешкання вчиняє хуліганські дії.

Потерпілий, водій таксі, розповів, що він приїхав на виклик за вказаною адресою, до нього вийшов домовласник та, спричинивши йому тілесні ушкодження, відібрав у нього сумку та 500 гривень.

Прибувши до місця події, поліцейські встановили, що правопорушник на території свого домоволодіння продовжує вчиняти протиправні дії, а його жінка, почувши, що приїхали правоохоронці, благає про надання допомоги і захисту.

Згідно з вимогами ст.45 Закону України "Про Національну поліцію" поліцейські намагались вгамувати порушника, але останній продовжував чинити опір.

"Враховуючи ступінь громадської небезпеки та з метою забезпечення публічної безпеки, поліцейські застосували заходи фізичного впливу та кайданки. Чоловіку, який продовжував чинити опір, у певну мить стало зле. Правоохоронці викликали карету швидкої медичної допомоги, але медики вже констатували смерть домовласника", - йдеться в повідомленні.

Інформацію про подію зареєстровано до Єдиного обліку Кривоозерського ВП Врадіївського ВП ГУНП в Миколаївській області.

На місце події прибули представники прокуратури та Головного управління НП в Миколаївській області.

Розпочато кримінальне провадження, попередньо, за ознаками ч.3 ст.365 КК України "Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу", санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Одночасно з проведенням досудового розслідування, керівництвом ГУНП в Миколаївській області проводиться службове розслідування щодо надання оцінки законності дій поліцейських та факту можливого перевищення поліцейськими заходів примусу, за результатами якої будуть вжиті заходи реагування та надано об’єктивну правову оцінку події.

Співробітники поліції, відносно яких призначено перевірку, відсторонені від виконання службових обов’язків.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування