Система е-декларування розпочне роботу 1 вересня – Порошенко

Субота, 27 серпня 2016, 12:17
Система е-декларування розпочне роботу 1 вересня – Порошенко

Система електронного декларування розпочне свою роботу з 1 вересня.

Про це президент України Петро Порошенко заявив у інтервʼю телеканалу CNN.

Коментуючи останні заяви Transparency International щодо погіршення ситуації в сфері боротьби з корупцією, Порошенко наголосив на тому, що система боротьби з корупцією реформується і вже з 1 вересня розпочне роботу система електронного декларування (повноцінний запуск якої був запланований на серпень).

"Ми запускаємо зараз… а саме – 1 вересня, ми запускаємо систему е-декларування, саме це було темою для обговорення з Transparency international ситуації навколо боротьби з корупцією. Залишилось лише 5 днів (до старту системи) і ви побачите, що проект розпочне свою роботу і електронне декларування – це ефективний інструмент для боротьби з корупцією. І система е-декларування розпочне свою роботу на рівні з іншими елементами антикорупційної системи", – розповів президент України.

Нагадаємо, 23 серпня НАЗК закрила доступ до системи е-декларування до 1 вересня.

Як відомо, 15 серпня система електронного декларування була запущена, не будучи доопрацьованою, зокрема – не маючи необхідного сертифікату.

Пізніше у державному реєстрі електронних декларацій зареєстровано фальшиву декларацію від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, в якій повідомляється про отримання ним 20 млн грн від фіктивної комерційної компанії.

Народні депутати Антон Геращенко та Іван Вінник заявили про злам системи. Водночас вони продемонстрували скріншоти, до яких мали доступ лише ті, хто заводив фальшиві дані до системи.

В неділю з'ясувалося, що підроблена електронна декларація, подана від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, була підписана не тестовим, а повноцінним електронним ключем, що був створений державним підприємством "Українські спеціальні системи" (УСС).

Водночас "Українські спеціальні системи" заперечують інформацію про свою причетність до виготовлення фальшивого ключа на ім’я Рябошапки.

Прем'єр Володимир Гройсман різко розкритикував зрив запуску декларування та пообіцяв покарання причетним, якщо з 1 вересня система не буде запущена.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування