Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Роми погодилися залишити село на Одещині, де дівчинку вбили викруткою

Неділя, 28 серпня 2016, 19:31

Представники ромської громади погодилися залишити село Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області, де на них ополчилися інші жителі після вбивства 8-річної дівчинки, в якому підозрюється 20-річний циган.

Як повідомила в неділю агентству "Інтерфакс-Україна" глава Ізмаїльської райдержадміністрації Валентина Стойкова, незважаючи на те, що сільська рада прийняла рішення про виселення ромів з Лощинівки, в юридичному сенсі таке рішення не має сили, і немає механізму для його виконання.

Разом з тим, цигани розуміють, що в умовах, що склалися вони не зможуть спокійно жити в цьому селі, тому було досягнуто компромісне рішення про їх переїзд до інших населених пунктів району.

За словами Стойкової, з 9.00 понеділка поліція забезпечить охорону циган, які проживали в Лощинівці, щоб вони могли спокійно вивезти свої речі.

В даний час у райдержадміністрації не мають даних про те, яка кількість ромів залишить село. За даними Стойкової, в ньому проживало не менше 50 представників циган, в т.ч. сім'ї з дітьми. Але в деяких будинках ромів була прописана велика кількість людей, в одному з будинків - прописано 40 осіб.

Крім того, районна влада домовилася з представниками ромської громади Ізмаїльського району про визначення осіб, відповідальних за дотримання правопорядку в населених пунктах, де проживають цигани. А з поліцією - про посилення заходів з охорони громадського порядку в Лощинівці та інших населених пунктах району.

У той же час, в ефірі каналу "112 Україна" Стойкова розповіла про подробиці вбивства дівчинки.

За її словами, вбивство сталося, коли батько вийшов з дому, щоб допомогти дружині на роботі, залишивши самих двох дітей.

"За поясненням матері, яка працює в барі, батько ввечері пішов допомагати їй після закінчення зміни прибрати стільці. У цей час цей хлопець увірвався в будинок. У будинку перебувала в цей час ще одна маленька дитина, яку закрили в сусідній кімнаті. Була якась перепалка, дівчинка вискочила з дому через вікно. І її цей 20-річний хлопець наздогнав", - розповідає Стойкова.

Знаряддям вбивства послужила звичайна викрутка.

"А те, що відбулося далі, - це взагалі... Люди, які свідки того, в якому стані була дівчинка, без сліз розповідати не можуть. Дівчинку вбили звичайною викруткою", - говорить голова РДА.

Як повідомлялося, громада села Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області під час сходу в зв'язку з вбивством 8-річної дівчинки, імовірно 20-річним ромом, в неділю вимагала виселити з населеного пункту всіх представників цієї національності.

На схід села зібралися кілька сотень його жителів. Вони вимагали від присутніх депутатів сільради провести екстрену сесію, яка б підтримала рішення сходу села. Відповідна сесія була проведена відразу ж, і депутати сільради підтримали рішення громади.

Прес-служба Головного управління Нацполіції в Одеській області підтвердила, що у вбивстві дівчинки обґрунтовано підозрюється представник ромської національності. При цьому до Лощинівки прибули співробітники поліції з Головного управління Нацполіціі в Одеській області, щоб не допустити нових заворушень.

В даний час за фактом вбивства і за фактом заворушень проводяться слідчі дії.

За фактом вбивства розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, затриманому циганові пред'явлено підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За фактом безладів розпочато кримінальне провадження за ст.194 (знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
Усі новини...