Глава Херсонщини: У Криму ротація – і в нас потужна військова присутність

Понеділок, 8 серпня 2016, 14:41

Росія 8 серпня розпочала у Криму військові навчання "Кавказ 2016" – цим і пояснюється скупчення російської військової техніки на адмінкордоні з окупованим Кримом і встановлення блокпостів.

Про це сказав голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв під час прес-конференції у Києві, повідомляє "Укрінформ".

"Так само, як ми проводимо свої навчання на території України і Херсонської області зокрема, особливо останні – "Південний вітер", такі самі навчання проводить РФ на нашій території в Криму", – сказав він.

"І зараз, починаючи з сьогоднішнього дня, там відбуваються навчання "Кавказ 2016". Зрозуміло, що це відповідний наплив військової техніки, це відпрацювання блокпостів – аж до Сімферополя понаставляли. Йде штатна ротація військ", – заявив Гордєєв.

За його словами, обороноздатність Херсонської області – на високому рівні.

"Я маю на увазі відповідні інженерно-фортифікаційні спорудження, які є там, міні-загородження, кількість особового складу ЗСУ та інших військ спеціального призначення, той рівень служб розвідки і СБУ", – зазначив керівник області.

"Я багато чого не можу розказати, але на сьогодні військова присутність доволі потужна у нас на Херсонщині. Просто ми зробили так, щоб наші туристи і курортники не відчували і не бачили цього, а спокійно відпочивали", – додав він.

Гордєєв сказав, що кожного дня в області проводяться наради з приводу поліпшення і посилення обороноздатності.

Він нагадав, що командні військові навчання на Херсонщині – постійні. А коли були  останні – "Південний вітер" під керівництвом начальника Генштабу ЗСУ – російська сторона, зокрема журналісти, уважно за цим стежили.

"Коли ми проводили військові навчання, вони бігали за нами по кожному блок-посту. Де б ми не під'їжджали, на кожному блок-посту групи спецназу чекали. Навіть не уявляю, що вони від нас очікували, але бігали з камерами, знімали – це факт", – сказав Гордєєв.

Губернатор Херсонщини закликав українські ЗМІ не поширювати новини російської пропаганди, зокрема не подавати "під копірку" інформацію Лайфньюз, що "створюють міфічні страхітливі образи".

"Те, що російські ЗМІ якраз є провідниками ситуації по вчорашніх новинах, це мені нагадує ситуацію, яка завжди була з російською пропагандистською машиною. Я просив би наші ЗМІ не вестися на ті провокаційні месиджі, які вони нам посилають", – попросив він.

"І Держприкордонслужба, і прес-служба Херсонської області, і прес-служба СБУ дали вчасні коментарі з приводу подій, які відбуваються на кордоні", – наголосив Гордеєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News