Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Роботи на кордоні з Росією виконані на 12% – прикордонслужба

Четвер, 15 вересня 2016, 14:34

Роботи з облаштування українсько-російського держкордону виконані лише на 12%, профінансовано на 15%.

Про це на брифінгу в четвер у Києві заявив помічник голови Держприкордонслужби, спікер відомства Олег Слободян, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наразі в межах виділеного фінансування облаштовано близько 12% українсько-російського кордону від загального обсягу необхідних робіт. У Харківській області це 47%, у Чернігівській – 46%", – сказав Слободян.

Він нагадав, що згідно з планом інженерно-технічного облаштування, підписаним у 2015 році, активний фронт робіт був саме в цих двох областях.

"Станом на поточний місяць за бюджетні кошти – 430 млн. грн – облаштовано 109 км рокадних доріг, 72,5 км металевого паркану, облаштовано 6 спостережних вишок, 229 км протитанкових ровів. До робіт було залучено майже 2 тис. будівельників і понад 300 одиниць інженерної техніки", – розповів Слободян.

Водночас, речник Держприкордонслужби констатував наявність проблем з фінансуванням облаштування держкордону.

"У 2015 році план передбачав 4 млрд 19 млн грн, у тому ж році з цієї суми нам мали виділити 25%, але відправили 10%. У 2016 році нам мали виділити від цієї суми 30%, але на сьогодні фінансування становить 5%. Тобто на сьогодні фінансування має становити 50%, а становить 15%", – розповів він.

Слободян також оприлюднив відповідну інфографіку на своєму Facebook.

 
 
 
 
 

Спікер відомства також поінформував, що за час операції "Кордон-2016", яка почалася в квітні, вже затримано 1 тисячу 130 порушників держкордону, понад 2 тисячі 680 порушників прикордонного режиму і 189 незаконних мігрантів.

"Крім того, на держкордоні виявлено та затримано понад 40 т контрабандного спирту, понад 1 млн 770 тис пачок сигарет, 230 кг бурштину, 42 кг наркотичних засобів та 204 одиниці зброї", – розповів Слободян.

Як відомо, одним з ідеологів побудови укріплень на кордоні з Росією був екс-прем'єр Арсеній Яценюк. Він запевняв, що споруда стане надійною перешкодою проти можливого проникнення російських військ в Україну.

Національне антикорупційне бюро з березня веде розслідування за фактом розкрадання коштів на будівництві "Стіни" ("Європейського валу") на кордоні з Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування