Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

НАБУ розслідує розкрадання грошей при будівництві "Стіни" Яценюка

Четвер, 11 серпня 2016, 16:02

Національне антикорупційне бюро ще з березня веде розслідування за фактом розкрадання коштів на будівництві "Стіни" ("Європейського валу") на кордоні з Росією.

Про це йдеться у відповіді керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького на запит депутата від "Самопомочі" Олени Сотник, яку депутат опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

"Повідомляю, що Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000000870 від 29.03.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.  5 ст. 191 КК України, за фактом розтрати шляхом зловживання службовим становищем грошових коштів Державного бюджету України, виділених на реалізацію проекту "Стіна" на державному кордоні України з Російською Федерацією", – йдеться у повідомленні.

Також Холодницький у четвер на брифінгу заявив, що минулого тижня він і директор НАБУ Артем Ситник заслуховували звіт детективів у цій справі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". Він додав, що для розслідування цієї справи треба їхати до самої "Стіни".

Як відомо, одним з ідеологів побудови укріплень на кордоні з Росією був тодішній прем'єр Арсеній Яценюк. Він запевнював, що споруда стане надійною перешкодою проти можливого проникнення російських військ в Україну.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування