Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обшуки у Харкові: у справі проходять кілька нардепів

Четвер, 15 вересня 2016, 16:45
Обшуки у Харкові: у справі проходять кілька нардепів

У справі організації злочинної схеми для розкрадання землі у Харкові фігурують кілька народних депутатів.

Про це під час брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"Якщо ми говоримо про народних депутатів, які фігурують у цій справі, а там він є не один, то ми будемо працювати і в момент, коли ми отримаємо факти… ми вийдемо на подання до Верховної Ради про скасування недоторканності", - сказав він.

"Підозра без вилучення документів неможлива. Тому це перший етап, ми забираємо всі необхідні документи. Певний час, від трьох до чотирьох тижнів піде на аналіз цих документів з подальшим процесуальним оформлення кількох десятків осіб", - сказав Луценко. 

Він наголосив, що мер Харкова Геннадій Кернес і нардеп Михайло Добкін підозрюються в організації злочинної схеми, але наразі є свідками.

"Вони підозрюються в створенні злочинної організації, яка ставила за мету розкрадання державного майна з використанням службового становища", - сказав він.

Луценко наголосив, що обшуки у міськраді Харкова триватимуть ще кілька днів. За його словами, це головне місце обшуку.

Як відомо, раніше генпрокурор Юрій Луценко повдіомив УП, що у Харкові з самого ранку тривають обшуки у приміщеннях, які належать меру Геннадію Кернесу та матері депутата Добкіна.

Обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн.

Фігурантами  земельних махінацій зазначаються екс-мер Харкова (2006-2010 роки) Михайло Добкін, нинішній мер Харкова Геннадій Кернес, директор юрдепартаменту Харківської міськради Володимир Коваленко, головний архітектор Харкова Чечельницький та колишній керівник харківського управління держкомзему Юрій Санін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування