Поліція опитує мешканців центра Києва у справі Шеремета

П'ятниця, 2 вересня 2016, 14:59

Поліція проводить опитування мешканців Києва на предмет встановлення повної та всебічної картини подій, що сталися у день вбивства одного з керівників "Української правди" Павла Шеремета.

Про це "Українській правді" розповів директор Департаменту комунікації Нацполіції Ярослав Тракало.

"У зв’язку з тим, що відпрацьовується великий обсяг слідчих дій, поліція дійсно проводить опитування мешканців столиці на предмет встановлення повної та всебічної картини подій, що сталися у день вбивства Павла Шеремета", – підтвердив він.

За словами Тракала, оперативні підрозділи у цивільному одязі відпрацьовують максимально прилеглі до місця скоєння злочину райони та вулиці, зокрема, і в центрі міста.

"Аби пересвідчитися, що з вами хоче поспілкуватися справді співробітник поліції, на першу вимогу громадянина він повинен пред’явити службове посвідчення з фотокарткою, де буде зазначено прізвище, ім’я, по-батькові та звання", – роз'яснює речник поліції.

Також, він наголосив, що в разі сумнівів, кожен громадянин має право зателефонувати на лінію "102", назвати прізвище співробітника, пересвідчитися, що такий дійсно працює в органах поліції і що їхній будинок перебуває в переліку тих, які відпрацьовуються оперативними групами.

"Поліція дуже сподівається на допомогу киян у розкритті цього зухвалого злочину", – зазначив Тракало.

Як відомо, останнім часом у соцмережах жителі центра Києва висловлювали занепокоєння з приводу візитів поліцейських.

Як повідомлялося, 1 вересня УП стало відомо, що Печерський райсуд Києва затягує розгляд клопотань щодо надання доступу до телефонних розмов у справі вбивства Павла Шеремета.

31 серпня в поліції заявили, що не готові оприлюднювати деталі розслідування вбивства журналіста.

19 серпня голова Нацполіції Хатія Деканоідзе заявила про відсутність великого прогресу у справі розслідування вбивства Шеремета та зазначила, що категорично проти розголошування будь-яких деталей розслідування.

4 серпня слідчі повідомили, що у справі опитано близько 500 свідків, вилучено близько 150 камер, у слідства понад 140 терабайт інформації.  Слідчі також попросили допомогти знайти свідка у справі про вбивство Шеремета.

Як відомо, один з керівників "Української правди" Павло Шеремет трагічно загинув уранці 20 липня в результаті вибуху авто керівника видання Олени Притули, в якому він перебував.

Поліція кваліфікувала подію  за статтею "умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб".

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність.

22 липня справа була передана до Головного слідчого управління МВС, Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Голова МВС Арсен Аваков заявив, що Нацполіція готова заплатити 200 тисяч гривень за будь-яку інформацію, яка стосується вбивства журналіста Павла Шеремета.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...