Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У розвідці розповіли, як бойовики укріплюються під час "тиші"

Субота, 3 вересня 2016, 11:52

Російське командування на тимчасово окупованих територіях сходу України використовує "режим тиші"  для облаштування об’єктів військової інфраструктури на території українських підприємств.

Про це 3 вересня повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Зокрема, йдеться про підприємства, обладнання та матеріально-технічні засоби яких були вивезені до Росії раніше.

"З 1 вересня активізовано облаштування сховищ для зберігання боєприпасів, озброєння та військової техніки на територіях ВАТ "Топаз" (Донецьк, вул.Соколина 1а) та ВАТ "Юність" (Краснодон, пр-т 60 річчя СРСР), технологічне обладнання та матеріальні засоби яких були вивезені до Росії раніше", - зазначено у повідомленні. 

"Встановлений режим припинення вогню активно використовується російськими окупаційними військами для проведення прихованого мінування, у т.ч. забороненими міжнародними конвенціями протипіхотними мінами, нових ділянок на маршрутах, які активно використовуються мирним населенням для перетинання лінії розмежування сторін в обхід КПВВ", - повідомили у розвідці.

З 2 вересня активізація прихованого мінування місцевості фіксується у смузі відповідальності 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ, а також на ділянках відповідальності 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ здійснено мінування місцевості.

Також бойовикам продовжують доправляти озброєння та ПММ з території РФ. 

"Встановлено чергові факти постачання пально-мастильних матеріалів з території РФ: 2 вересня до н.п.Краснодон переміщено 4 цистерни з пально-мастильними матеріалами", - повідомили у розвідці. 

Також українська сторона надала інформацію представникам СММ ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, самохідних артилерійських установок та 122-мм РСЗВ "Град" у районах н.п. Луганськ, Обозне, Шевченко, Октябрьське, Кузнєцово-Михайлівка та Донецьк.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування