В Асоціації велосипедистів Києва розповіли, як запобігти смертельним вело-ДТП

Неділя, 4 вересня 2016, 15:57

Смертельним дорожньо-транспортним пригодам за участю велосипедистів можна запобігти, якщо внести зміни до Правил дорожнього руху.

Про це заявили в Асоціації велосипедистів Києва.

"Трагічна ДТП на броварській трасі, де фура збила дев’ятьох велосипедистів під час тренування, нагадує, що політику безпеки дорожнього руху необхідно докорінно переглядати на національному рівні", - йдеться в повідомленні.

В АВК наголошують, що у Києві це не перше смертельне вело-ДТП за 2016 рік.

"Ми вимагаємо зниження швидкісних режимів у містах до 50 км на годину та відміни нештрафованих +20 км/год. Чим вищою є дозволена швидкість руху на дорозі, тим вищою імовірність ДТП", - наголошують велосипедисти.

В асоціації нагадали, що безкарно перевищувати швидкість руху на 20 км/год автомобілістам можна лише в Україні та Росії.

Більше того, у європейських країнах діє обмеження у 50 і нижче км/год. І лише в Росії, Молдові, Україні, Білорусі та Швеції це 60 км/год.

За статистикою велоДТП, загальна кількість ДТП за участю велосипедистів зростала протягом 2012-2015 років. У 2015 році вперше за останні декілька років обійшлося без летальних випадків у вело-ДТП, а в 2016 році сталося вже дві смертельні велоаварії.

Як відомо, 1 вересня на автодорозі "Київ-Чернігів-Нові Яриловичі" водій автомобіля DAF здійснив наїзд на групу з дев’яти велосипедистів, які рухались у попутному напрямку.

Внаслідок ДТП одна дитина загинула на місці події, інші – отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Троє з них у тяжкому стані у реанімації.

Українська правда. Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування