В МВС кажуть, що "Інтер" не дає відео з камер спостереження

Неділя, 4 вересня 2016, 19:58

У компанії "Національні інформаційні системи" не надають слідчим Нацполіції відео з корпоративних камер спостереження на вул. Щусєва, 26 у Києві.

Про це Українській правді повідомив директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко. 

За його словами,  відео не надається "під різними приводами", тим самим слідчим перешкоджають у розслідуванні справи про пожежу у приміщенні телеканалу "Інтер" за вказаною адресою. 

Також він зазначив, що за фактом події буде відкрито провадження за двома статтями  -  296 "Хуліганство" та 194 -  "Умисне знищення або пошкодження майна".

У свою чергу директор компанії "Національні інформаційні системи" (НІС) Олександр Пилипець заявив, що відео поліції буде надано "після (вечірнього) ефіру".

"Ми зробимо копії і забирайте. ... Папір (повідомлення від поліції) я отримав після 20:00... Ані вхідних, ані вихідних .... Штамп і друк - на заздалегідь приготовленому аркуші паперу", - зазначив Пилипець.

 

Як відомо, під будівлею на вул.Щусєва 26 невідомі влаштували пікет, підпалили шини. На одному з поверхів була пожежа та задимлення, з будівлі евакуювали людей. 

На стіні біля входу у будівлю невідомі пікетувальники залишили напис "Інтер" - агент Кремля", також залишилися плакати з аналогічними написами. 

У поліції заявили, що пікет з підпалом шин та напад на будівлю скоїла група людей - приблизно 20 осіб.

"Шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, димову шашку", - зазначили у поліції. 

Шість осіб на місці події затримано та доправлено до відділків поліції. 

На телеканалі "Інтер" заявили, що на офіс компанії "Національні інформаційні системи" скоєно збройний напад та підпал, знищено телевізійну студію, кілька співробітників компанії отруїлися чадним газом, одна співробітниця каналу зламала ногу під час пожежі. Також повідомляється, що під час нападу озброєної групи людей вони зробили кілька пострілів і підпалили будівлю.

В ефірі телеканалу "1+1" глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії "Національні інформаційні системи" телеканалу "Інтер", раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України

Наприкінці серпня Аваков заявив, що звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Службі безпеки з проханням відреагувати на позицію телеканалу "Інтер".

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування