Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко каже, що бюджетні плани й "кулуарщина" знищать Україну

Понеділок, 5 вересня 2016, 11:51

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко вимагає від Кабінету міністрів відзвітувати про підготовку проекту державного бюджету на 2017 рік.

Про це йшлося на погоджувальній ради парламенту 5 вересня.

"Хто буде відповідати, що коли відправили парламент у відпустку, подали бюджетну резолюцію, – і парламент розійшовся, не прийнявши ключового стратегічного документа держави?" – спитала Тимошенко.

"Але почитайте цю бюджетну резолюцію. Ми розішлемо наш аналіз усім лідерам фракцій і керівникам комітетів. Це бюджетна резолюція остаточного знищення держави. Там, по суті, фіксується стратегія бідності…", – заявила вона.

Тимошенко зазначила, що Європейський суд із прав людини виніс у справі "П'ятаченко проти України" рішення на користь громадянина, бо йому платили пенсію нижчу за прожитковий мінімум. А таких родин в Україні багато, наголосила вона.

На думку лідера "Батьківщини", тепер "знову почнеться чехарда, яку мав робити Яценюк у свій час".

"У мене питання до представника уряду: назвіть дату, коли буде поданий проект бюджету. Він має бути поданий 15 вересня. Чи подасте ви і чи не відкличете, як це робив Яценюк?" – поцікавилася Тимошенко.

За її словами, "країну просто вбивають некомпетентністю, продажністю і маріонеточною керованістю ззовні".

"Або ми починаємо сідати за стіл і говорити про стратегічні речі, або ця "возня" призведе до того, що Україна просто почне зникати з обличчя світу", – сказала Тимошенко.

Вона також закликала продовжити мораторій на продаж землі, бо "сьогодні в кулуарах влади почалася інтрига, як не продовжити мораторій".

Крім того, Тимошенко нагадала про питання тарифів: "Вже імпортована ціна на газ скоро буде вдвічі нижча, ніж виставляють нашим громадянам. Припиніть це знущання".

"І я також від імені партії "Батьківщина" наполягаю, щоби меморандум Міжнародного валютного фонду розглядався публічно в парламенті до того, як його підпишуть президент і прем’єр. Досить кулуарщини! Все викладайте на стіл – і не нищить країну", – сказала Тимошенко.

"Стратегічний загальнонаціональний круглий стіл зараз на часі, його потрібно започаткувати", – додала вона.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...