Порошенко просить спокійно ставитися до голосувань а-ля "ширка"

Вівторок, 6 вересня 2016, 11:35

Президент Петро Порошенко закликав ставитися спокійно до голосувань у парламенті, коли президентські чи урядові ініціативи підтримують опозиційні сили.

Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді.

"На початку року ми отримали дуже важливий для парламентсько-президентської демократії досвід подолання парламентсько-урядової кризи. Ми створили коаліцію, обрали новий уряд і при цьому слід навчитися спокійно і без драми сприймати ситуативні голосування в парламенті, коли президентські чи урядові ініціативи підтримують різні фракції опозиції чи позафракційні групи", - сказав він.

"Це ж не трагедія. Це навпаки, позитив, коли важливі для країни рішення спираються на підтримку часом навіть конституційної більшості", - додав Порошенко.

Як відомо, у 2016 році було кілька важливих голосувань президентських ініціатив, які були підтримані не коаліційними силами.

Зокрема, під час призначення прем'єром Володимира Гройсмана лише 206 депутатів від фракцій "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" проголосували за призначення Володимира Гройсмана.

Водночас, 12 голосів дали позафракційні депутати, 23 – депутати групи "Відродження", ще 16 – депутати групи "Воля народу".

Також під час голосування за президентську судову реформу 2 червня і "Відродження", і "Воля народу", і "Опозиційний блок" проголосували майже повними складами.

Олександр Шумілін, УП

    

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування