Гринів каже, що депутати досі не домовились по ЦВК

Четвер, 8 вересня 2016, 12:39

Питання формування нового складу ЦВК можуть розглянути у зв'язці із формуванням якогось іншого органу, щоб досягнути консенсусу в Раді.

Про це на брифінгу у четвер заявив лідер фракції БПП Ігор Гринів.

За його словами, попри те, що президент Петро Порошенко уже досить давно вніс подання щодо ЦВК у Раду, депутати досі не можуть погодити її склад.

"Будь-яке рішення має мати підтримку 226 голосів. По питанню ЦВК іде робота, щоб їх зібрати", - сказав Гринів.

Він переконує, що цей процес ускладнює те, що ЦВК не може формувати лише коаліція.

"Шукається ширше коло пропозицій. Можливо це питання буде розширене, і ЦВК сформують разом із якимось іншим органом. ЦВК не може формуватись виключно коаліцією. ЦВК більш широкий орган, і потребує більш широкого консенсусу",- заявив лідер фракції БПП.

"Чому ви не питаєте, чому досі так багато вакансій голів і членів деяких комітетів в Раді. Тут та сама причина. Питання, які стосуються квотного принципу у нас дуже складно проводити", - додав він.

Як відомо, 3 червня президент Петро Порошенко вніс нові кандидатури до ЦВК у Верховну Раду. Як з’ясувалося, він пропонує парламенту звільнити 12 із 15 членів Центрвиборчкому і призначити 11 нових членів:

А саме, йдеться про кандидатів БПП Вербенського Михайла, Желтову Ольгу, Кустову Світлану, Лотюк Ольгу, Плукаря Віталія; кандидатів НФ Гребу Романа й Шипілова Леонтія, кандидата від "Самопомочі" Радченко Євгена, кандидата від групи "Відродження" Басалаєву Аллу, а також Конопольського Олега й Синицю Надію.

Ще одну кандидатуру, 12-ту, Порошенко планував внести до Верховної Ради після проведення додаткових консультацій з фракціями і групами Ради.

ЗМІ повідомляли, що кандидат від БПП Ольга Лотюк є донькою екс-заступника генпрокурора Степана Лотюка, наближеного до екс-генпрокурора Віктора Шокіна й замішаного у корупційному скандалі щодо продажу майна Міноборони на столичному Печерську.

Повноваження більшості членів ЦВК мали б закінчитися  1 червня 2014 року.

Роман Романюк, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування