Вілкул стверджує, що Кива фінансував напад на "Інтер"

П'ятниця, 9 вересня 2016, 14:53
Вілкул стверджує, що Кива фінансував напад на Інтер

Співголова фракції "Опозиційного блоку" у Раді Олександр Вілкул стверджує, що люди, які напали на канал "Інтер" 4 вересня, отримали по 200 доларів винагороди, а організували все керівники "Народного фронту" Арсен Аваков, Олександр Турчинов та Арсеній Яценюк.

Про це він заявив на брифінгу в Раді, повідомляє прес-служба партії.

Також, за його словами, "бійці групи прикриття" отримали по 100 доларів.

"Крім того, сьогодні відомо, що міністр Аваков дав команду (екс-главі департаменту МВС з боротьби з наркотиками Іллі) Киві провести подібні акції щодо каналу NewsOne і інших медіа, щоб уникнути звинувачень в ексклюзивному та вибірковому переслідуванні партією "Народний фронт" телеканалу "Інтер". Подібні акції вже були анонсовані Кивою", – заявив Вілкул.

За його словами, організаторами "терористичної атаки" 4 вересня і блокування "Інтера" 5-6 вересня є керівництво і члени партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, Арсен Аваков і Олександр Турчинов, а виконавцями - близькі помічники міністра МВС.

Він стверджує, що протягом 2014-2016 років ці політики постійно тиснули на Нацраду з питань телебачення і радіомовлення, щоб позбавити "Інтер" ліцензії на мовлення.

"Організовувалися і рейдерські судові позови щодо позбавлення ліцензії на мовлення "Інтера" на користь телеканалу Малятко-ТБ. "Все це проходило за "силової" підтримки мілітаризованих формувань, учасники і лідери яких були помічені під час нападу і підпалу каналу 4 вересня", – сказав Вілкул.

Він стверджує, що напад очолювали керівник "Київспортклубу" Олексій Копишинский і Вадим Мізер, а гроші начебто надав Кива.

За словами Вілкула, людей Копишинский набирав у Білій Церкві. Він стверджує, що Копишинский "бере участь у політичному проекті Андрія Білецького та міністра Авакова – ЦК "Азов".

Вілкул також стверджує, що Кива був судимий, має другу групу інвалідності і проблеми з психікою.

Він також заявив, що в кінці серпня цього року "в середовищі київських радикалів" почався набір і підготовка бійців для силової акції проти "Інтера".

"Ця робота проходила під керівництвом екс-глави департаменту по боротьбі з наркотиками Іллі Киви, найближчого помічника міністра Авакова, і відомого націонал-радикала Дмитра Корчинського", – стверджує Вілкул.

Він додав, що Аваков, сайт "Миротворець" ресурси "Народного фронту" перед нападом вели кампанію з дискредитації "Інтеру".

"В цей же час СБУ отримало оперативну інформацію, що початок "силових" акцій проти телеканалу "Інтер" заплановано на 4-5 вересня. До цього часу бійці відповідних "штурмових" і "блокуючих" загонів були підібрані, підготовлені і екіпіровані, про що Кива доповів Авакову", – сказав Вілкул.

За його словами, бійці проходили підготовку на тренувальному полігоні МВС у Київській області, як "цивільне крило підрозділу "Азов" і батальйону "Свята Марія".

Джерела "Української правди" в СБУ заявили, що відомості, озвучені Вілкулом, є у розпорядженні спецслужби.

Як відомо, 4 вересня на офіс "Національних інформаційних систем", які створюють новини для телеканалу "Інтер", було скоєно напад. В результаті в офісі розпочався масштабна пожежа, є постраждалі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування