Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Авакова не хочуть зізнаватися, кому давали нагородну зброю

Четвер, 10 листопада 2016, 16:48

Міністерство внутрішніх справ намагається приховати інформацію про тих людей, які отримали нагородну зброю.

Такий висновок можна зробити з повідомлення віце-спікера Оксани Сироїд у мережі Facebook.

Вона пояснює, що два тижні тому звернулася до міністра внутрішніх справ з проханням надати інформацію про тих людей, які отримали нагородну зброю протягом 2014-2016 років.

 

"Мені видається дивним, що перелік осіб, які були нагороджені зброєю, не є публічним. Це досить дивна практика нагородження – приховувати імена людей, гідних державних нагород", – зазначила Сироїд.

Віце-спікер також повідомила, що, за її даними, власники нагородної зброї почали отримувати листи від МВС, у яких відомство просить підписати звернення, в якому власник нагородної зброї забороняє МВС надавати відомості щодо нагородження, посилаючись на закон "Про захист персональних даних".

 

"Шановні представники МВС: ані прізвище, ані нагорода, ані підстава для нагороди не є персональними даними. Вся ця інформація – це суспільне визнання", – наголошує Сироїд.

"Я з нетерпінням чекаю від МВС на інформацію щодо тих людей, які були нагороджені зброєю, щоб ці люди нарешті отримали належну оцінку від суспільства", – резюмує віце-спікер.

У коментарі "Українській правді" директор департаменту з комунікацій МВС Артем Шевченко повідомив, що переважна більшість нагороджених зброєю у 2014-2016 роках є колишніми міліціонерами, а також поліцейськими або нацгвардійцями, які заслужили зброю за свою "діяльність по захисту країни".

"З них багато людей, які в силу службової діяльності не можуть розкривати особи – оперативники і співробітники спецпідрозділів", - пояснив Шевченко, додавши, що на розкриття імен тих, хто не працює у спецслужбах, потрібно мати згоду самих нагороджених.

Речник МВС також зазначив, що серед тих, хто отримав зброю, є нардепи та чиновники, які допомагали підрозділам АТО.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відмовився надавати інформацію на його депутатський запит про те, кому з народних депутатів він подарував вогнепальну зброю.

У розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" йшлося про те, що МВС під керівництвом Арсена Авакова за 2,5 роки роздарувало більше тисячі одиниць зброї, серед якої штурмові гвинтівки, автомати Калашникова та кулемети.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування