Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ взялася за голову Рахункової палати, підозрює в махінаціях

Середа, 16 листопада 2016, 12:11

Генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру голові Рахункової палати України Роману Магуті через ймовірні махінації з житлом.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

За її словами, підозра підписана за статтею 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

"Член Рахункової палати, маючи приватизоване житло в Києві, звернулася до глави Рахункової палати з проханням надати службове житло в центрі столиці. Закон передбачає надання такого житла, але не його приватизацію", – повідомила вона, додавши, що пізніше чиновник попросив Магуту дозволу приватизувати житло.

"Глава Рахункової палати погодився, після чого в квартирі був прописаний племінник члена Рахункової палати, після чого він квартиру приватизував і передарував члену Рахункової палати", – розповіла Сарган.

"Встановлено, що у грудні 2013 року Рахункова палата купила квартири, серед яких була двокімнатна вартістю 1,39 млн грн по вул. Полтавській,10", – додала вона.

Тим часом у "Центрі протидії корупції" "Українській правді" повідомили, що слідство у цій справі проводило Національне антикорупційне бюро. Там також додали, що ця справа підслідна виключно НАБУ, а не ГПУ. Генпрокурор у цьому випадку лише підписує підозру чиновнику, складену в НАБУ.

Про це ж на своїй сторінці у Facebook написав керівник ЦПК Віталій Шабунін.

Як відомо, Магута був призначений головою Рахункової палати в квітні 2012 року, до того він працював на посаді першого заступника голови "Ощадбанку".

Після призначення Магути стало відомо, що "Ощадбанку" він отримував зарплату в 240 тисяч гривень на місяць.

Олег Шанковський, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування