Бойовики стріляли по Світлодарській дузі з населених пунктів – Міноборони

Понеділок, 19 грудня 2016, 11:08

Бойовики стріляли по Світлодарській дузі з населених пунктів – Міноборони

Вогонь у відповідь по бойовиках на Світлодарській дузі складно вести через їхні обстріли позицій сил АТО з території Дебальцевого, Вуглегірська та Калинівки.

Про це на брифінгу в понеділок в Києві заявив начальник об'єднаного оперативного штабу Збройних сил Олександр Сирський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Заслуговує на увагу той факт, що вогонь артилерії противником вівся безпосередньо з населених пунктів Калинівка, Вуглегірськ, Дебальцеве, що не надавало можливості адекватного реагування у відповідь, з метою недопущення втрат серед мирного населення", – сказав він.

Він поінформував, що за минулу добу по позиціях українських військових було випущено 34 снаряди калібром 122 мм та 694 міни калібром 120 і 82 мм.

Говорячи про спробу наступу бойовиків у неділю, Сирський зазначив, що метою їх дій було просування в бік н. п. Луганське Донецької області і захоплення стратегічно важливих об'єктів.

Сирський зазначив, що на даний момент ситуація на Світлодарськой дузі залишається спокійною.

Також прес-служба Міноборони приводить слова Сирського про те, що наміри бойовиків були викриті.

"Завдяки добре організованій системі спостереження сил АТО, наміри російських окупаційних військ щодо наступу в районі так званої Світлодарської дуги були розкриті. Підрозділи Збройних Сил України прийняли бій, під час якого перехопили ініціативу, завдали противнику втрат та змусили його відступити", – сказав він.

За його словами, з метою просування вперед та покращення свого тактичного положення, у неділю близько 6 ранку під прикриттям вогню артилерії та мінометів ворог здійснив спробу захопити два опорні пункти ЗС України в районі н. п. Луганське.

Сирський повідомив, що протягом дня противник ще двічі намагався відновити наступ, зосереджуючи при цьому зусилля на ураженні підрозділів АТО вогнем мінометів та гармат.

"Усього було здійснено три вогневих нальоти тривалістю від трьох до шести годин кожний. Загалом за цей період по наших підрозділах було випущено 34 снаряди калібром 122 мм та 694 міни калібру 120 та 82 мм", – розповів Сирський.

Він додав, що ці бойові дії відбулися в районі, який знаходиться на відстані 36 км від лінії зіткнення відповідно до Меморандуму від 19 вересня 2014 року.

"Зазначена територія разом з Дебальцевим, Вуглегірськом та іншими населеними пунктами повинна бути звільнена російськими окупаційними військами, про що неодноразово наголошувалось на зустрічах трьохсторонньої контактної групи в Мінську", – сказав він.

Як відомо, в результаті бою на Світлодарській дузі в неділю 5 українських військових загинули.

Як повідомив "Українській правді" речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, 16 українських військових були поранені, з них 6 – важко, а 10 отримали травми або контузії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування