Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя приховав маєток у "царському селі" під Києвом - ЗМІ

П'ятниця, 2 грудня 2016, 10:43

Суддя Апеляційного суду Київщини Валерій Фінагеєв не відобразив у документі про майновий стан нову квартиру та паркомісце, якими його родина обзавелася цього року, і приховав двоповерховий будинок, який він будує під Києвом.

Про це йдеться в сюжеті програми "Наші гроші".

Вказується, що родина Фінагеєва у 2016 році обзавелася новою власністю: його дружина Наталія Фінагеєва придбала квартиру по вулиці Зарічна в Дарницькому районі Києва.

"Вартість такого житла щонайменше 2 млн грн. При цьому, річний дохід Фінагеєвої складає 70 тис грн. Це пенсія і соціальна допомога. Крім того, взимку цього року Фінагеєв став власником паркомісця, хоча офіційно у нього немає машини", - сказано у сюжеті.

 

"Ні квартиру, ні паркомісце до декларації Фінагеєв не вніс. Натомість він вказав, що має у власності 10 соток землі, які купив два роки тому на березі річки Десенка під Києвом. Раніше ця земля була виділена для суддів Верховного суду України. Зараз на ділянці Фінагеєва ведеться будівництво елітного двоповерхового будинку", - йдеться у сюжеті програми.

Журналісти зазначають, що у серпні 2016 року Фінагеєв передав право на забудову його землі, імовірно своєму тестю, Миколі Мельничуку. Раніше дружина судді – Наталія Фінагеєва була прописана з Мельничуком в одній квартирі.

"Саме зареєстроване на Мельничука авто Hyundai Santa Fe припарковане на паркомісці, яке на початку купив суддя", - йдеться у сюжеті.

 

Фінагеєв вказав в декларації за минулий рік в сумі 274 тис грн. доходу, який складався з заробітної плати за основним місцем та за сумісництвом, а також з процентів.

Зазначається, що навесні 2016 року Фінагеєв успішно склав кваліфікаційне оцінювання.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: