Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти склали рейтинг прогульників і кнопкодавів у Раді

Середа, 21 грудня 2016, 14:33

У 2016 році всі пленарні засідання Верховної Ради відвідали лише 13 із 406 народних депутатів, а двоє за рік узагалі не з'явилися на роботі.

Про це свідчить моніторинг руху "Чесно".

 

Найкраще відвідували парламент депутати "Народного фронту".

 

Найгірше ходять на роботу орбранці від "Опозиційного блоку", "Волі народу" й "Відродження".

 

Щоп'ятниці засідання прогулює кожен 4-й нардеп, хоча тоді до парламенту проходять члени уряду..  

 

218 із 406 нардепів збільшили показники відвідування. При цьому значних змін у фракційних показниках у порівнянні з 2015 роком не відбулося – хіба що "Опозиційний блок" піднявся на одну сходинку, випередивши "Волю народу".

 
Відвідуваність по фракціях у відсотках

Сергій Клюєв, який перебуває у розшуку, та Андрій Білецький, який нещодавно очолив нову партію "Національний корпус", зовсім не відвідують Верховну Раду.

За даними письмової реєстрації, у Верховній Раді не було ще Федора Негоя та Ярослава Москаленка – проте вони виступали у сесійній залі.

 

Москаленко із "Волі народу" заявив, що відвідав 88% засідань, але не відмічається у письмовій реєстрації на знак протесту, бо його фракція вимагає запровадити сенсорну кнопку: "Письмова реєстрація у ХХІ столітті – абсолютно радянський рудимент".

Крім того, за 2016 рік без 10 днів рух "Чесно" зафіксував 68 фактів кнопкодавства, що на 3 випадки менше, ніж у 2015 році (71 факт). Лідер у цьому порушення – президентська фракція.

По фракціях ситуація загалом така: 35 разів – "Блок Петра Порошенка", 14 – група "Відродження", 6 – "Опозиційний блок", 5 – "Народний фронт", 3 – "Воля народу", 2 – "Радикальна партія Олега Ляшка", 2 – позафракційні.

 

З боку депутатів "Батьківщини" та "Самопомочі" за цей рік, та й загалом за скликання, рух "Чесно" не зафіксував фактів кнопкодавства.  

У БПП кнопкодавили цьогоріч 19 депутатів, деякі неодноразово: Олександр Лівік – 4 факти за рік, Олександр Бакуменко, Богдан Дубневич, Роберт Горват, Борис Козир, Олександр Урбанський – по 3 факти.

Минулого року найбільше кнопкодавили "відродженці". Цього року Антон Яценко з цієї групи голосував на 5 місцях одночасно.

 

Активісти зазначають, що більшість злісних прогульників, як правило, фігурують у списках тих, хто бере компенсацію на житло, користуються службовими машинами й іншими депутатськими привілеями.

Як відомо, законотворці не передбачили відповідальність прогулювання роботи. Спікер Андрій Парубій намагається дисциплінувати їх погрозами позбавити зарплати.

"Чесно" запустив флешмоб #НаРоботуЯкНаСвято, щоб привернути увагу до низької відвідуваності засідань нардепами

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...