Колишній міністр оборони в розшуку, але заочно судити його не можна

П'ятниця, 30 грудня 2016, 13:20

Генпрокуратура продовжує розшук колишнього міністра оборони Павла Лебедєва за підозрою в сприянні правоохоронцям при розгоні Євромайдану, заочне розслідування за його статтею неможливе.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит Українських Новин.

Зазначено, що департамент спеціальних розслідувань розслідує кримінальне провадження за підозрою екс-міністра оборони в тому, що він у складі злочинної організації колишнього президента Віктора Януковича, використовуючи своє службове становище, сприяв правоохоронцям у придушенні протестних акцій активістів Євромайдану.

Йому інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст. 255 (участь у злочинній організації, створеної з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину) Кримінального кодексу.

Спеціальне (заочне) розслідування щодо Лебедєва неможливе, бо законодавство не передбачає такої можливості для підозрюваних у ст. 255 Кримінального кодексу.

"У зв'язку з невстановленням місцезнаходження підозрюваного він оголошений в розшук", - повідомляє Генпрокуратура.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, повідомлення про підозру Лебедю було складено 17 жовтня 2015 року. Печерський райсуд дав дозвіл на його затримання а арешт.

Також не заарештовано майно екс-міністра, бо в його справі не заявлений цивільний позов, не встановлено збитки і не передбачена конфіскація майна.

За даними ЗМІ, у лютому 2014 року тодішній глава Генштабу Ільїн за наказом Лебедєва дав шифрограму з наказом залучити до придушення акцій протесту 25-ту окрему повітрянодесантну бригаду.

Лебедєв наразі перебуває в окупованому Криму. У березні 2016 року навіть збирався висувати свою кандидатуру на пост нового "губернатора" Севастополя замість Сергія Меняйло.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування