Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кременецький: в місії ОБСЄ – кадрові працівники спецслужб РФ

Середа, 11 січня 2017, 14:15

Український представник Спільного центру з контролю і координації припинення вогню генерал-майор Борис Кременецький впевнений, що російські офіцери в місії ОБСЄ – це кадрові співробітники спецслужб РФ.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

Генерал-майор визнав, що епізод, коли українські військові не пускали патруль ОБСЄ на місця зберігання відведеної зброї, поки не пересвідчилися, що там немає росіян, є порушенням, однак пояснив, чому виникають такі ситуації:

"Давайте розділимо формальну складову та емоційну. З формальної точки зору, якщо це представник ОБСЄ, у нього є ID ОБСЄ – то немає значення, якої він національності. Ми не можемо вимагати у спостерігача ОБСЄ його національний паспорт. Є відповідна інструкція у всіх наших підрозділах – як себе поводити з патрулем ОБСЄ".

"Але є випадки, коли патрулі ОБСЄ відверто лізуть у ті місця, де вони не повинні бути. Звичайно, тут виникає емоційна складова".

Кременецький впевнений, що будь-які російські офіцери в місії ОБСЄ – це кадрові співробітники або ГРУ, або ФСБ.

"Іншого там просто бути не може. Але вони – члени місії, тож користуються всіма привілеями та авторитетом, яким користуються спостерігачі ОБСЄ, незалежно від національності", – каже генерал-майор.

"В ОБСЄ з 652-х спостерігачів 39 – росіяни. Але в нас немає гарантій, що інші країни не можуть надавати інформацію. Є дуже багато колишніх офіцерів з інших країн, які свого часу навчалися в радянських військових закладах. Але якщо ми помічаємо якогось спостерігача за підозрілими справами, ми про це інформуємо", – зазначив він.

Кременецький каже, що були випадки, коли після такого деякі спостерігачі просто залишали місію і їхали додому.

Детальніше про роботу СЦКК та особливості співпраці з російськими військовими читайте тут.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування