Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

НАБУ відкрило справу на посадовців Нацбанку за рапортом речника Шокіна

Четвер, 12 січня 2017, 14:27

Національне антикорупційне бюро зареєструвало кримінальне провадження щодо можливих порушень посадовцями НБУ і Фонду гарантування вкладів фізосіб при оцінці активів ліквідованих банків.

Про це свідчить лист голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького на адресу народного депутата від "Батьківщини" Сергія Соболєва.

Копія цього листа є у розпорядженні "Української правди".

 

Досудове розслідування розпочато за ч.3 ст. 365-2 ККУ – зловживання повноваженнями особами, що надають публічні послуги, що спричинили тяжкі наслідки. Процесуальне керівництво у даному розслідуванні здійснює Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У листі зазначається, що провадження зареєстроване 3 січня 2017 року за результатами розгляду рапорту співробітника Генпрокуратури Владислава Куценка, який, за твердженням ГПУ виведений за штат.

Куценко повідомив УП, що продовжує працювати у Генпрокуратурі на посаді заступника начальника Департаменту забезпечення діяльності керівництва ГПУ.

"Як бачите з відповідей, я на посаді. Наразі я діючий заступник начальника Департаменту ГПУ. Процедура скорочення моєї посади не здійснена", - зазначив він.

Раніше після подачі рапорту в ГПУ повідомили, що посада Владислава Куценка наказом генерального прокурора України від 30 серпня 2016 року була скорочена і він перебуває поза штатом, ухиляючись від отримання повідомлення про скорочення.

У ГПУ заявили, що Куценко не уповноважений представляти або коментувати офіційну позицію Генеральної прокуратури з будь-яких питань. А його рапорти подані через приймальню громадян і будуть розглядатися у загальному порядку.

Як відомо, Куценко за часів генпрокурорства Віктора Шокіна озвучував його позицію та позиції Генпрокуратури на той час.  

Як відомо, лідер фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко вимагає відставки голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої

24 листопада вона віднесла до НАБУ скаргу на керівників Нацбанку Валерію Гонтареву й Фонду гарантування вкладів Костянтина Ворушиліна. 

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування