Суд може вивчити питання про видачу "ДНР" екс-беркутівців

Вівторок, 17 січня 2017, 10:26
Суд може вивчити питання про видачу ДНР екс-беркутівців

Святошинський райсуд Києва може вивчити питання звільнення обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану екс-співробітників спецпідрозділу "Беркут" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Сергія Тамтури у зв'язку із запитом бойовиків "ДНР".

Про це на брифінгу сказав головуючий суддя Сергій Дячук, передають Українські новини.

Він зазначив, що суд знає про списки з обміну полоненими. При цьому суддя підкреслив, що у екс-беркутівців у списках не збігаються дати народження, але тим не менш очевидно, що мова йде саме про Зінченка, Аброськіна і Тамтуру.

У зв'язку з цим Дячук припускає, що однією із сторін процесу буде піднято питання про звільнення їх з-під варти. "Гіпотетично не виключаю, що перед судом буде поставлено питання вирішення цієї проблеми. Будемо її вирішувати у відповідності до Конституції та кримінально-процесуального законодавства", - заявив він.

При цьому суддя зазначив, що Кримінальним процесуальним кодексом не передбачено звільнення підсудних у зв'язку з необхідністю їх передачі третій стороні. Дячук допускає, що мотивація у клопотанні може бути викладена інакше.

Як відомо, списки полонених, оприлюднені депутатом Надією Савченко (позафракційний), свідчать про те, що представники бойовиків "Донецької народної республіки" відправили запит на видачу їм колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" Павла Аброськіна, Сергія Тамтури та Сергія Зінченка, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вул. Інститутській в Києві 20 лютого 2014 року.

Списки Савченко не є офіційними.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування