Черниш: пенсіонери в ОРДЛО мають отримувати українську пенсію

Четвер, 26 січня 2017, 12:34

Мешканці непідконтрольних Києву території Донецької і Луганської області мають таке ж право на пенсію, як і пенсіонери з підконтрольних територій.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив міністр Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та переміщених осіб Вадим Черниш.

За його словами "питання поновлення пенсій обговорюється, зокрема, у рамках Мінського процесу".

"Адже відповідно до норм міжнародного та національного права, до резолюції ПАРЄ, де Росія визнана агресором – немає підстав говорити, що пенсіонери з непідконтрольних територій не мають права отримати пенсію", - сказав він.

"Вони мають таке ж право на пенсію, як і пенсіонери з підконтрольних територій. Бо все життя сплачували відрахування до Пенсійного фонду", - додав Черниш.

За його словами в уряді поки не можуть знайти механізм, за яким виплачувати ці пенсії.

"Щоб дослідити це питання, у 2015 році в рамках Мінських домовленостей на непідконтрольні території приїздила німецько-французька місія. Але вони так і не знайшли рішення", - сказав він.

Як відомо, 16 січня уряд затвердив плану заходів щодо реінтеграції непідконтрольних територій Донбасу, в якому немає пункту про можливе поновлення пенсійних виплат мешканцям ОРДЛО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News