Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гарбуз: Мітингарі на Донбасі заблокували вагони під вугілля для ТЕС

Четвер, 26 січня 2017, 16:57

Акція блокування залізниці між станціями Світланове та Шипілове несе загрозу енергетичній безпеці країни.

Про це повідомив керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз на свої сторінці у Facebook.

"Переміщення вантажів через пункти в’їзду-виїзду на залізничних шляхах уздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей і в ОРДЛО контролюється Координаційним центром при штабі АТО. Дотримання вимог чинного законодавства України на лінії розмежування забезпечують правоохоронні органи. Тепер вони мають дати правову оцінку діям протестувальників", - написав він.

Гарбуз наголосив, що організаторам "блокади" було "офіційно запропоновано виступити у якості спостерігачів на всіх залізничних пунктах пропуску вантажів".

"Акція окремих народних депутатів України та колишніх бійців добровольчих батальйонів "Донбас" та "Айдар" несе загрозу енергетичній безпеці країни. Протестувальниками заблоковані порожні вагони, призначені для транспортування вугілля на підконтрольну Україні територію. Якщо постачання палива не будо відновлено, без енергоносіїв залишаться теплоелектростанції Центральної і Західної України", - написав він.

Як відомо, поліція порушила справу через блокування залізниці між станціями Світланове та Шипілове у Луганській області людьми у камуфляжному одязі, серед яких є народні депутати.

Як повідомила речниця поліції Луганської області Тетяна Погукай, серед блокувальників нардепи "Семенченко Семен Ігорович, Костенко Павло Петрович, Пастух Тарас Тимофійович, Парасюк Володимир Зіновійович, а також помічник народного депутата України Виноградський Анатолій (начальник штабу ветеранів АТО)".

Депутати-блокувальники називають незаконними перевезення через лінію розмежування.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування