Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко звільнив слідчого ГПУ, якого раніше затримало НАБУ

Середа, 15 лютого 2017, 13:33

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що звільнив слідчого ГПУ Олексія Алфімова, якого звинувачують у крадіжці талонів на бензин.

Про це Луценко заявив 15 лютого під час наради у Генпрокуратурі.

"Службове розслідування закінчилося доганою. Мене це не влаштовує. Відповідне доручення отримав керівник Генінспекції. Кілька днів тому моїм наказом пан Алфімов був звільнений з органів прокуратури", - сказав Луценко.

Водночас, за даними Національного антикорупційного бюро, яке розслідувало інцидент з Алфімовим, крапку у справі ще не поставлено.

За інформацією НАБУ, 25 січня у справі Алфімова складено обвинувальний акт, який мають розглянути на підготовчому судовому засіданні 22 лютого.

Справу буде розглядати Черкаський районний суд Черкаської області.

Дії екс-співробітника ГПУ кваліфікуються за ч.2 ст.191 ККУ - привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Злочин карається обмеженням або позбавленням волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як відомо, у вересні 2016-го детективи НАБУ затримали слідчого ГПУ за підозрою у заволодінні талонами на пальне.

Детективи стверджували, що слідчий ГПУ привласнив талони при обшуку у  розслідуванні справи про отримання 5 млн хабара головою сільради у Черкаській області. У подальшому слідчий неодноразово використовував талони для заправлення особистого автомобіля, а також автомобіля своєї дружини.

У Генпрокуратурі Алфімов був старшим слідчим в особливо важливих справах Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки.

Ірина Салій, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...