Обстріл літака ЗСУ: РФ передала ноту українському військовому аташе

Четвер, 2 лютого 2017, 00:00
Обстріл літака ЗСУ: РФ передала ноту українському військовому аташе

Міноборони РФ в середу ввечері запросило українського аташе з питань оборони в Росії для вручення військово-дипломатичної ноти у зв'язку з обльотом українським літаком бурових вишок в Чорному морі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У переданій ноті особливо відзначено, що дії українського літака розцінюються як провокаційні", - заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков.

За його словами, українському аташе виражений протест Міноборони РФ.

"Український літак Ан-26 1 лютого з 11:30 до 12:00 здійснив два небезпечних обльоти поблизу російських бурових вишок "Таврида" і "Крим-1"на гранично низькій висоті, що створило загрозу безпеці персоналу та обладнання", - стверджує Конашенков.

Як повідомлялось, у середу міністр оборони Степан Полторак доповів, що із захоплених Росією бурових вишок у Чорному морі обстріляли транспортний літак Ан-26 Збройних сил України.

За його словами, в результаті обстрілу літаку було завдано ушкодження. Екіпаж літака при цьому не постраждав, Ан-26 продовжив виконання польотного завдання.

Крім того, повідомив Полторак, екіпаж виявив і зафіксував роботу радіолокаційної станції Росії в активному режимі, що зазвичай використовується для наведення ракет систем протиповітряної оборони.

Як відомо, російське "Державне унітарне підприємство "Чорноморнафтогаз", яке після анексії Криму незаконно заволоділо активами української компанії "Чорноморнафтогаз", щорічно на шельфі Чорного моря добуває 2 млрд куб. м природного газу.

Крім того про незаконну установку бурових платформ в українських водах прикордонники повідомляли вже неодноразово.

Україна підготувала позов до Росії за незаконний видобуток копалин в українських територіальних водах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування