На тлі насмішок Трамп спробував пояснити, що сталося у Швеції

Понеділок, 20 лютого 2017, 04:48

Президент США  Дональд Трамп на тлі насмішок спробував пояснити, що він мав на увазі, коли лякав американців інцидентом із біженцями у Швеції, якого не було.

Про це повідомляє BBC.

У суботу ввечері, виступаючи на мітингу своїх прихильників у Флориді, Трамп, зокрема, сказав: "Подивіться, що відбулося минулої ночі в Швеції", перелічуючи теракти, що відбувались у різних країнах Європи.

Оскільки у названий Трампом день у Швеції нічого подібного не відбувалось, дипломати зажадали пояснень, а громадяни відповіли насмішками у соцмережах.

Трамп спробував пояснити, що те, що він говорив про Швецію, він побачив на телеканалі FOX News, але не сказав коли.

Не виключено, що Трамп мав на увазі документальний фільм, показаний в п'ятницю ввечері каналом Fox News, де йшлося про насильницькі дії, що нібито здійснюються біженцями в Швеції.

Відомо, що Fox News, на відміну від багатьох інших американських ЗМІ, один з улюблених каналів кабельного телебачення Трампа, який він дивиться регулярно.

Опустивши слова "що відбулося минулої ночі в Швеції", заступник прес-секретаря Білого дому Сара Сандерс повідомила журналістам, що Трамп "говорив про зростання злочинності та недавні інциденти в цілому, а не про конкретний інцидент".

Швеція, населення якої становить близько 9,5 мільйона осіб, у останні роки прийняла майже 200 тис. мігрантів і біженців, це більше, ніж будь-яка інша європейська країна з розрахунку на душу населення.

Майже 160 тисяч біженців прибули у Швецію в 2015 році. У зв'язку з цим мали місце поодинокі напади на іммігрантів, а також відбувались демонстрації на підтримку та проти політики уряду щодо біженців.

У січні 2016 року сталося вбивство 22-річної жінки шукачем притулку, що стимулювало уряд переглянути міграційну політику.

Минулого року кількість біженців знизилася, після того як країна запровадила більш жорсткі прикордонні перевірки, а також фінансове стимулювання біженців для повернення у свою країну.

З 2013 року, відколи країна почала політику відкритих дверей для біженців, жодних терористичних нападів у Швеції не було зафіксовано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування