Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: У Князєва були непрості випробування, він найкомпетентніший

Понеділок, 20 лютого 2017, 13:56

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає Сергія Князєва найбільш компетентним із усіх, хто претендував на посаду голови Національної поліції.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", коментуючи повідомлення про добробут колишньої дружини Князєва й іншу особисту інформацію.

"Та в нас навіть якщо Ісуса Христа призначать, то швидко знайдуть негативну інформацію й викриють!", – сказав міністр у серцях.

"Я прочитав усю гидоту, яка була опублікована. Вважаю некоректним обговорювати особисте життя людини. Це зовсім не стосується його роботи", – додав Аваков.

Із приводу конкурсу на голову Нацполіції Аваков заявив: "Вважаю Сергія Князєва найбільш компетентним із усіх, які проходили, багато в чому тому, що він не був пов'язаний із ілюзіями, прописаними в нас у законах".  

"Цей конкурс став історією успіху. Думаю, що ні в кого з учасників конкурсу немає жодних претензій, усі розуміють об'єктивність даного процесу", – заявив голова МВС.

За його словами, "нинішній голова поліції професійний, дуже компетентний, він із карного розшуку, де ніколи не було призначень за гроші".

"У Князєва були непрості випробування: з Київської області його спрямували до Донецької, він був там у найважчий час разом із Аброськіним. За плечима у Князєва й Широкине, і Маріуполь, і Мар'їнка, й Іловайськ, і Дебальцеве. Була гостра ситуація на Закарпатті – він зумів її збалансувати", – розповів Аваков.

"Із початку активних "бурштинових війн" ми перевели його в Рівне, де влітку провели дуже серйозну операцію. Він уміє збалансувати систему й встояти при цьому від спокус", – додав він.

Міністр вважає, що критичні ситуації – такі, як у Кривому озері, у Княжичах, – неминучі, потрібно адекватно реагувати й змінювати систему.

"Ти повинен, з одного боку, тримати ситуацію під контролем, рівень злочинності, безпека на вулиці, займатися превенцією, а з іншого боку – ти маєш реформувати. На мій погляд, Князєв зможе забезпечити баланс", – сказав він.

На думку Авакова, чесний конкурс на голову Нацполіції відкриває й "можливості інвестиційного контакту".

"Наступного (цього – ред.) тижня я збираю всіх послів G7 для того, щоб представити їм офіційно нового голову поліції", – повідомив він.

Аваков уточнив: "Говорячи про інвестиційні проекти, я маю на увазі, насамперед, наші міжнародні контакти з реформи".

"Учора (17 лютого) у мене була зустріч зі спеціальною місією Євросоюзу, з емісарами, які приїхали перевіряти й контролювати ситуацію напередодні нашого нового контракту. Йшлося про надання Україні 36 мільйонів євро на структурні реформи. Це майже мільярд гривень додаткових коштів", – сказав він.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування