Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАБУ повторно проситиме суд про заочне розслідування справи Чауса

Вівторок, 21 лютого 2017, 19:14

Суддя Микола Чаус і далі перебуває в міжнародному розшуку, а Національне антикорупційне бюро буде повторно добиватись заочного розслідування в його справі.

Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі НАБУ.

"10 лютого слідчий суддя Солом'янського райсуду постановила ухвалу, якою повернула детективам Національного бюро клопотання про спеціальне досудове розслідування з мотивів нібито недоведення міжнародного розшуку. Однак, така інформація не відповідає дійсності, адже профіль судді Миколи Чауса був і досі залишається на сайті Інтерполу", - повідомили в НАБУ.

Крім того, у прес-службі стверджують, що прокурор планує повторно звернутись до суду про призначення заочного розслідування щодо Чауса.

"Наразі прокурор САП погоджує клопотання про проведення спеціального досудового розслідування стосовно судді. Цього тижня воно буде подано до суду повторно", - йдеться у повідомленні.

"Повернення клопотання не позбавляє НАБУ права його повторно подати", - уточнили в НАБУ.

Як відомо, суд відмовив НАБУ у заочному розслідуванні у справі судді Миколи Чауса, звинуваченого у хабарництві. Суд зокрема зазначив, що НАБУ не довело, що Чаус продовжує перебувати у розшуку Інтерполу.

Суддю Чауса оголосили в міжнародний розшук у листопаді 2016-го. Це сталося після того, як суддю викрили на отриманні хабара в розмірі 150 тис. доларів за позитивне рішення у кримінальній справі. Згодом Чаус перестав з’являтись на допити.

Керівник САП Назар Холодницький стверджував, що за його даними Чаус перебуває в анексованому Росією Криму.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування