Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Ватажки бойовиків погрожують зупинити вугілля і забрати підприємства

Понеділок, 27 лютого 2017, 08:34
Ватажки бойовиків погрожують зупинити вугілля і забрати підприємства

Бойовики погрожують припинити поставки вугілля в Україну, а також ввести "зовнішнє управління" на підприємствах, що працюють на окупованих територіях, але зареєстровані на вільних територіях, якщо не буде знята блокада.

Про це йдеться в заяві ватажків бойовиків ОРДЛО Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, яку новодить сайт бойовиків ДАН.

"Ми змушені оголосити, що якщо до 00:00 середи (1 березня 2017 року) блокада не буде знята, то ми введемо зовнішнє управління на всіх підприємствах української юрисдикції, які працюють в "ДНР/ЛНР" (терористичні організації, які контролюють частину території Донецької та Луганської областей - УП)", - сказано в заяві.

"Ми перестанемо постачати вугілля в Україну. Для поставок вугілля немає ні можливості, ні схеми оплати. Ми будемо перебудовувати всі виробничі процеси і орієнтувати їх на ринок Росії та інших країн. Саме це і було однією з наших перших програмних обіцянок у момент проголошення наших "республік", - заявили бойовики.

При цьому потяги з вугіллям вже і так ходять на територію Росії.

Бойовики вважають, що блокада "прямо суперечить духу і букві Мінських угод".

У заяві відзначається, що через блокаду багато підприємств, що розміщені на окупованих територіях, були змушені зупинити свою роботу.

 

Як відомо, 16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

25 січня 2017 року люди в камуфляжі –  "ветерани АТО" і окремі народні депутати – заблокували ділянку залізниці в Луганській області, поліція порушила справу за цим фактом.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

20 лютого глава уряду Володимир Гройсман запропонував політичним силам, які пов'язані з блокадою ОРДЛО, знайти спільне вирішення проблеми шляхом переговорів.

25 лютого учасники блокади Донбасу відкрили новий редут в районі н.п. Новотроїцьке Донецької області.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування