ОБСЄ: ДержНС розміновує дорогу, щоб відновити електропостачання Авдіївки та ДФС

Субота, 4 лютого 2017, 14:27

ДержНС розміновує дорогу до місця пошкоджень, щоб відновити електропостачання Авдіївки та Донецької фільтрувальної станції.

Про це 4 лютого повідомили у місії ОБСЄ. 

"Перший маленький крок. Служба НС розмінує дорогу до місця пошкоджень ремонтникам, щоб відновити електропостачання Авдіївки та для ДФС", - йдеться у повідомленні. 

 

За даними ДержНС, о 12:00 для проведення робіт щодо розмінування та у подальшому для ремонту високовольтних ліній, направлені піротехнічний підрозділ та бригади ТОВ "ДТЕК високовольтні мережі".

"До робіт залучено 2 піротехнічні групи у кількості 7 осіб та 3 одиниць техніки від ГУ ДСНС України у Донецькій області. Станом на 11:00 проведено обстеження дороги поблизу Донецької фільтрувальної станції та піротехнічний підрозділ очікує дозвіл на проведення робіт з обстеження території де проходить ЛЕП. Наразі ремонтно-відновлювальні роботи проводять співробітники тепломережі на центральній теплотрасі м. Авдіївка та співробітники РЕМ. Також по місту працюють 2 піротехнічні групи ДСНС", - повідомили у службі. 

Станом на 12:00 у мобільних пунктах обігріву, з початку їх функціонування, обігріто понад 9482 осіб, з них 4267 - люди похилого віку та 1300 дітей.

"На даний час громадянам видано 627 продуктових набори. Всього видано понад 4648 продуктових та промислових наборів, 1368 кг продуктів харчування та 125 кг овочів. Двома автобусами вивезено 22 людей (з них 10 дітей) до пансіонату "Перлина Донеччини". Всього вивезено 266 людей, з них 42 людей похилого віку та 124 дітей", - повідомили у Держслужбі. 

Організовано роботу Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.  Також організовано цілодобову роботу "гарячої лінії" за номером 101, визначені контактні телефони Штабу з ліквідації надзвичайної ситуацій (095-215-10-03 та 062-36-315-44).

Окрім того у Харківській ОДА повідомили, що до зони АТО прибув другий гуманітарний вантаж: 3 тонни цементу, 300 листів шиферу, 30 рулонів руберойду, 600 квадратних метрів плівки.

"3 лютого доставили 10 кубометрів пиломатеріалів. У понеділок плануємо привезти ще палива", - повідомив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Павло Пономаренко, який супроводжував вантаж в Донецьку область.

2 лютого на Донеччину доправили перший гуманітарний вантаж з Харківщини вагою понад 50 тонн: понад 20 тонн продуктів харчування та 20 тонн палива, дизель- і бензогенератори, теплоелектрообігрівачі та ін. У регіоні продовжує працювати оперативний штаб для надання допомоги мешканцям Авдіївки.

Як відомо,  3 лютого енергетики компанії "ДТЕК Енерго" не змогли відновити електропостачання в Авдіївці через обстріли.

Зранку 4 лютого групи електромонтерів та розмінувальників знову вийшли на лінію пориву ЛЕП під Авдіївкою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News