Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стало відомо, у якій справі ГПУ обшукала приміщення Мосійчука і його помічника

Вівторок, 7 лютого 2017, 12:36

Помічника нардепа Ігоря Мосійчука Андрія Мамалигу обшукали у справі про незаконне заволодіння майном підприємства.

Про це свідчить судова ухвала, на підставі якої ГПУ обшукала квартиру адвоката Андрія Мамалиги. Копія ухвали є у розпорядженні "Української правди".

За даними ГПУ, співзасновники "НВП "Світло" Андрій Мамалига і Леонід Сіваков незаконно зменшили частку у підприємстві їхнього третього партнера Володимира Крикунова і переоформили у власність іншої фірми приміщення площею більше 2,4 тис кв.м.

Кримінальне провадження відкрито 24 березня 2016 р. за ч.2 с.364 – зловживання владою або службовим впливом і ч.3 ст. 206-2 ККУ – протиправне заволодіння майном підприємства.

 
 

Володимир Крикунов є батьком Юрія Крикунова, директора Департаменту соцполітики КМДА, який раніше представляв у Київраді "Удар-Солідарність".

Андрій Мамалига є парламентським помічником Ігоря Мосійчука. А Леонід Сіваков – це чоловік судді Господарського суду Києва Вікторії Сівакової.

Вранці 7 лютого, депутат Радикальної партії Андрій Лозовий повідомив про обшуки в приймальні депутата Ігоря Мосійчука та адвоката Андрія Мамалиги.

У свою чергу Нардеп Мосійчук підтвердив, що відбулися обшуки у його приймальні  у Василькові і повідомив у ФБ, що перебуває у квартирі Мамалиги.

"Ані Андрію, ані мені немає чого приховувати. Ми не маємо стосунку до жодних кримінальних справ чи порушень Закону", - зазначив Мосійчук.

 

Попри заяви речника Генпрокурора Лариси Сарган про те, що обшуки не мають жодного стосунку до політичної діяльності нардепа, Мосійчук вважає його політично вмотивованим:

"Сьогоднішні події розцінюємо як тиск і помсту з боку ГПУ за участь Андрія в гучних сфабрикованих справах проти мене, проти командира "Айдару" Валентина Лихоліта, громадського активіста і добровольця Станіслава Краснова, проти члена Радикальної партії Олексія Бевзюка, відомого боротьбою із незаконним гральним бізнесом, і ряду інших".

Джерела УП в Генпрокуратурі запевняють, що законно провели обшук у Мосійчука.

"Закон дійсно гарантує недоторканість від обшуків службових приміщень нардепів. Мосійчук подав до ВРУ документи про приміщення у Василькові по вул. Київська №97 . Але договорів, що вказане приміщення перебуває в оренді або у власності народного депутата Мосійчука немає. Таким чином, юридичного підтвердження того, що це службове приміщення Мосійчука немає. Тобто, Мосійчук не оформив приміщення", - сказав співрозмовник УП.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:54
По всій Україні лунала тривога через російський МіГ-31К
10:49
BHP пропонує купити конкурента Anglo American за майже $39 мільярди
10:33
Колишній строковик коригував вогонь ворога по позиціях ЗСУ: контррозвідка запобігла втечі агента РФ
10:32
Кредитний рейтинг Boeing впав через вплив проблеми з контролем якості на грошовий потік
10:32
Командувач армії Британії вважає, що Україна збільшить кількість дальніх ударів по Росії
10:30
Байден підписав закон, який дозволить заблокувати TikTok у США
10:21
Війна – не перешкода, інвестиції в Україну зростають: хто і чому інвестує
10:19
Китай надає причал для російського судна, що перевозить північнокорейську зброю - Reuters
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
Усі новини...