Служба безпеки про смерть "Гіві": потрібно перевіряти

Середа, 8 лютого 2017, 08:46

У Службі безпеки України не підтверджують і не спростовують інформацію щодо смерті одного з ватажків бойовиків "ДНР" з позивним "Гіві".

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив радник глави спецслужби Юрій Тандіт.

"Ми бачимо на відкритих каналах інформацію, яка свідчить, що внаслідок терористичного акту вбито громадянина України Михайла Сергійовича Толстих. Я не підтверджую цю інформацію, ми повинні її перевірити", – заявив Тандіт.

Він нагадав, що українська влада наразі не контролює тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської області.

"З того боку, де влада в руках терористів, інформацію перевірятимуть, ми поки не даємо коментарів... Якщо інформація підтвердиться, очевидно, що тривають певні процеси. Очевидно, що фейкова "Новоросія" не мала продовження, і, можливо, людей, які були з цим пов'язані, зачищають служби. Але це припущення", – сказав Тандіт.

"Найближчим часом має з'явитися інформація, ми поки що можемо тільки робити припущення. Очевидно, мають бути якісь заяви з боку самопроголошених республік", – резюмував радник голови СБУ.

Спікер штабу АТО Леонід Матюхін також офіційно не підтвердив смерть Толстих.

"Офіційного підтвердження цього поки немає, але, з аналізу ситуації, схоже, що він загинув", – зазначив Матюхін, додавши, що слід чекати офіційного підтвердження.

Як відомо, 8 лютого сепаратистські сайти, а потім російські ЗМІ повідомили, що в окупованому Донецьку загинув ватажок батальйону бойовиків "Сомалі" Михайло Толстих із позивним "Гіві".

"Новая газета" пише, що "за попередньою інформацією, у штаб, де перебував Толстих, вистрілили з гранатомета. "Гіві" загинув у своєму кабінеті".

У так званій "прокуратурі ДНР" покладають відповідальність за вбивство Толстих на українську диверсійно-розвідувальну групу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування