Яценюк готовий повчити Трампа будувати стіну на кордоні

Четвер, 9 лютого 2017, 14:24

Екс-прем'єр-міністр, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк готовий поділитися зі Сполученими Штатами Америки проектом "Стіна".

Про це він заявив у четвер на V Київському безпековому форумі для молоді, відповідаючи на запитання учасників заходу, повідомляє "Укрінформ".

На думку Яценюка, його проект "дешевший і ефективніший за той, який США мають намір спорудити на кордоні з Мексикою".

"Що цікаво, фактично за нашим проектом ("Стіна") балтійські країни так само почали будувати кордон... Якщо треба, то можемо передати проект у Сполучені Штати Америки – буде дешевше й ефективніше. Я, до речі, порахував: за їхніми розрахунками, у них 1 км кордону коштує близько 10 млн доларів. Це разів у 30-40 дорожче, ніж той проект, який є в Україні", – сказав Яценюк.

"На превеликий жаль, фінансування у зв'язку з тим, що я не прем'єр-міністр, суттєво зменшено. Але більше 10 відсотків цих робіт ми зробили. Якби фінансування йшло так, як було запропоновано моїм урядом, наприкінці 2018 року в нас уже був би збудований кордон", – вважає політик.

Як відомо, у вересні 2016 року НАБУ повідомило, що з березня веде розслідування можливого розкрадання грошей на проекті "Стіна".

Водночас у жовтні директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляв, що в рамках цього розслідування слідчі виявили порушення, але поки пред'являти комусь звинувачення ще рано.

У лютому 2017 року Національне антикорупційне бюро пообіцяло незабаром назвати імена підозрюваних у справі про розкрадання коштів проекту "Стіна".

Як відомо, президент США Дональд Трамп підписав директиву про будівництво стіни на кордоні Сполучених Штатів з Мексикою 26 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...